Reklama
Lasagne
Fotogalerie:
 

Lasagne

Veronika a Martin Kasíkovi
Veronika a Martin Kasíkovi
Praha 6

Je lepší koupit lasagne, které se nemusí dopředu vařit. Ušetříte si tím práci i čas.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • Boloňská omáčka :
  • 500 g mleté maso
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • dle potřeby olivový olej
  • 1 konzerva loupaná rajčata
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • sůl. pepř
  • 1,5 lžíce bazalka
  • Bešamelová omáčka :
  • 50 g hladká mouka
  • 600 ml mléko
  • 0,5 lžičky muškátový oříšek
  • 50 g máslo
  • Navíc :
  • 1/3 balíčku lasagne
  • 200 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli nasekanou najemno osmahneme na oleji spolu s prolisovaným česnekem. Vmícháme maso, necháme zatáhnut a přidáme rajčata pokrájená na kousky, rajčatový protlak, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 10 minut.
  2. krok2

    V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka nezhoustne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek.

  3. krok3

    Do pekáčku vymazaného olivovým olejem dáme nejprve plátky lasagní, pak boloňská omáčka, bešamel, plátky sýra. Vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou bešamelu navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí bešamelové omáčky.

  4. krok4 krok5
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pstruh po alsasku

Pstruh po alsasku

Specialita pro milovníky ryb. Jitka Pavlíková, Strakonice
Všehochuť /10.05.14
Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře.

Alena...

Všehochuť /18.10.16
Italský koláč s brokolicí

Italský koláč s brokolicí

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vladimíra Soukupová, Neratovice

Všehochuť /01.03.17
Conchiglie se šunkou a s hráškem

Conchiglie se šunkou a s hráškem

Těstoviny ve tvaru mušliček se vaří krátce.

Renata Huksová, Praha

Všehochuť /24.05.17
Zeleninový špíz s provensálskými bylinkami

Zeleninový špíz s provensálskými bylinkami

Přestože je dnes už vegetariánství  poměrně časté, hodně lidí je ...
Všehochuť /21.04.13
Kuřecí rizoto "paellero"

Kuřecí rizoto "paellero"

Zkus naše oblíbené jídlo vylepšené kořením.
Lenka Bocková, Liberec
Všehochuť /09.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu