Je lepší koupit lasagne, které se nemusí dopředu vařit. Ušetříte si tím práci i čas.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- Boloňská omáčka :
- 500 g mleté maso
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- dle potřeby olivový olej
- 1 konzerva loupaná rajčata
- 2 rajčata
- 2 lžíce rajčatový protlak
- sůl. pepř
- 1,5 lžíce bazalka
- Bešamelová omáčka :
- 50 g hladká mouka
- 600 ml mléko
- 0,5 lžičky muškátový oříšek
- 50 g máslo
- Navíc :
- 1/3 balíčku lasagne
- 200 g sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nasekanou najemno osmahneme na oleji spolu s prolisovaným česnekem. Vmícháme maso, necháme zatáhnut a přidáme rajčata pokrájená na kousky, rajčatový protlak, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 10 minut.
-
V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka nezhoustne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek.
-
Do pekáčku vymazaného olivovým olejem dáme nejprve plátky lasagní, pak boloňská omáčka, bešamel, plátky sýra. Vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou bešamelu navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí bešamelové omáčky.