Ingredience
- 4 kotlety vepřové
- sůl a pepř podle chuti
- špetka paprika sladká mletá
- 1/2 lžičky bazalka
- 20 ml olej na smažení
- dle potřeby tuk na vymázání plechu
- 200 g sýr strouhaný
- 200 g šunka
- 2 vejce
- 1 kapie
- hrst petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na plátky. U kotlet nařízneme okraje, aby se nekroutily, a naklepeme je. Dále kotlety osolíme, okořeníme pepřem, sladkou paprikou a bazalkou. Takto připravené maso opečeme na rozehřátém oleji z obou stran (z každé strany přibližně 6 minut).Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme tukem a opečené kotlety do ní naskládáme jednu vedle druhé.
-
Připravíme si misku, do které nastrouháme sýr a nakrájíme šunku i kapii. Přidáme obě vejce, sůl, pepř a vše důkladně rozmícháme.
-
Tuto směs lžící navršíme na kotlety, které už máme připravené v pekáčku.
-
Pokrm vložíme do předehřáté trouby a při vyšší teplotě (asi 220 °C) zapečeme, dokud se sýr neroztaví a vejce neztuhnou.
-
Na talíři ozdobíme petrželkou. Podáváme s opékanými brambory nebo kaší.