Reklama
Labužnické kotletky ze švýcarska
Fotogalerie:

Labužnické kotletky ze švýcarska

Michaela Benešová

Lukavec
Snadné a přitom neobyčejné a chutné jídlo.
Michaela Benešová,  Lukavec

Ingredience

  • 4 kotlety vepřové
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka paprika sladká mletá
  • 1/2 lžičky bazalka
  • 20 ml olej na smažení
  • dle potřeby tuk na vymázání plechu
  • 200 g sýr strouhaný
  • 200 g šunka
  • 2 vejce
  • 1 kapie
  • hrst petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso nakrájíme na plátky. U kotlet nařízneme okraje, aby se nekroutily, a naklepeme je. Dále kotlety osolíme, okořeníme pepřem, sladkou paprikou a bazalkou. Takto připravené maso opečeme na rozehřátém oleji z obou stran (z každé strany přibližně 6 minut).Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme tukem a opečené kotlety do ní naskládáme jednu vedle druhé.
  2. Připravíme si misku, do které nastrouháme sýr a nakrájíme šunku i kapii. Přidáme obě vejce, sůl, pepř a vše důkladně rozmícháme.
  3. Tuto směs lžící navršíme na kotlety, které už máme připravené v pekáčku.
  4. Pokrm vložíme do předehřáté trouby a při vyšší teplotě (asi 220 °C) zapečeme, dokud se sýr neroztaví a vejce neztuhnou.
  5. Na talíři ozdobíme petrželkou. Podáváme s opékanými brambory nebo kaší.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Asijská polévka ze žluté čočky

Asijská polévka ze žluté čočky

S kousky pálivých papriček a trochou zázvoru je příjemně pikantní. Jana Nosková, Cheb...
Všehochuť /01.10.13
Bulharský salát

Bulharský salát

Je ještě barevnější, když použiješ dvě žlutá rajčata.

Sára Železná, Svitavy

Všehochuť /17.06.15
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /25.07.18
Švýcarské rösti

Švýcarské rösti

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /18.02.20
Hovězí po mexicku

Hovězí po mexicku

Podávám je s rýží, ale hodí se i pečivo.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.09.13
Německý cibulový koláč

Německý cibulový koláč

Specialita našich labužnických sousedů.
Lucie Kafková, Horní Počernice
Všehochuť /27.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu