Reklama
Kynutý koláč s telecími párečky
Fotogalerie:

Kynutý koláč s telecími párečky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Poprvé jsem ho vyzkoušela, když jsme jeli autem na dovolenou a potřebovala jsem nějakou svačinu na cestu. Chutnal i studený.

Eva Stará, Přibyslav

Ingredience

  • Těsto:
  • 20 g droždí
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 g vařených brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • Náplň:
  • 1 lžíce hladké mouk
  • špetka muškátového oříšku
  • trocha pepře
  • špetka soli
  • 1/2 svazku čerstvých bylinek
  • 100 g parmazánu
  • 250 g telecích párků
  • 3 větší vejce
  • 250 ml zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobíme, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem, lžící mouky a necháme vzejít kvásek.

  2. Přidáme najemno nastrouhané brambory, polohrubou mouku, olej, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme v teple kynout asi 45 minut.

  3. Z těsta vyválíme plát, který opatrně přeneseme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Na těsto rovnoměrně poklademe nakrájené párky a zalijeme směsí z vajec, zakysané smetany, mouky, muškátového oříšku, pepře a soli. Posypeme nadrobno posekanými bylinkami a nastrouhaným parmazánem. Zapékáme v troubě při teplotě 180°C asi 30 minut, než koláč zezlátne.


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketa v sýrové krustě a avokádový dip

Cuketa v sýrové krustě a avokádový dip

Andrea Janáková, Polička
Všehochuť /20.09.19
Asijské kuřecí prsty

Asijské kuřecí prsty

Pavel Kožíšek
Všehochuť /26.09.19
Římský květák

Římský květák

Italskou chuť vyčarují bylinky a parmazán.
Šárka Medáčková, Děčín
Všehochuť /27.01.09
Špenátová pasqualina

Špenátová pasqualina

Italská tradice

Romana Sochorová, Kyjov


Všehochuť /13.03.18
Masové čibureky

Masové čibureky

Jsou jižanskou obdobou palačinek s masem.
Marija Halešová, Krnov
Všehochuť /13.01.09
Závitky à la Hela

Závitky à la Hela

Rýžový papír a nudle koupíš v Kauflandu.
Lucie Havelková, Vápenná
Všehochuť /25.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama