Reklama
Květákové rizoto se šalvějí
Fotogalerie:

Květákové rizoto se šalvějí

Andrea Gregorová
Andrea Gregorová
Řevnice

Trio květák - rýže - šalvěj na první okamžik zaujme a na ten druhý ihned zachutná.

Andrea Gregorová, Řevnice

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 300 g rýže
  • 60 g máslo
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 2 řapíky celer
  • 1,5 litru kuřecí vývar
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 hrst dýňová semínka
  • špetka soli a pepře
  • 40 g parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky, dáme do pekáčku, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova 20-25 minut. Na posledních pět minut přidávám ke květáku oříšky nebo dýňová semínka.
  2. V kastrolu rozpustíme máslo a přidáme cibuli, kterou jsme si předem nakrájeli na kostičky. Rýži opláchneme a krátce orestujeme spolu s cibulí, přidáme nakrájenou šalvěj, řapíkatý celer, následně vše zalijeme vařícím vývarem a společně vaříme asi 20 minut. Pokud máte při ruce, můžete předem část vývaru nahradit po vzoru Italů bílým vínem, které se nechá částečně odpařit, a až pak se vše zalije vývarem.
  3. Na závěr vmícháme do hotového rizota parmezán, rizoto rozdělíme do talířů, poklademe pečeným květákem a posypeme opečenými dýňovými semínky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřový vývar s palačinkovými závitky

Vepřový vývar s palačinkovými závitky

Chceš-li návštěvu či rodinu překvapit něčím zajímavějším, než jsou obyčejné ...
Všehochuť /26.03.10
Staročeský trdelník

Staročeský trdelník

Trdelník můžeme také posypat mletými oříšky a naplnit ho vanilkovou zmrzlinou.

...

Všehochuť /16.11.17
Italská česnečka

Italská česnečka

Trošku jiná varianta oblíbené polévky.

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /09.09.14
Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Sezona dýní je konečně tady.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /01.12.14
Mortadella

Mortadella

Doma vyrobená nemá chybu!
Milan Rabiňák, Bruntál
Všehochuť /14.06.11
Zepolle

Zepolle

Jihoitalské věnečky

Upečeno podle receptu Dany Polákové z Mariánských Lázní

Všehochuť /12.02.18
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama