Reklama
Květák- vzpomínky na Asii
Fotogalerie:

Květák- vzpomínky na Asii

Karel Soušek

Praha 4
Proč bychom měli květák připravovat jen jako mozeček?
Karel Soušek, Praha 4

Ingredience

  • 5 brambory
  • 3 lžíce omáčka sojová
  • olej
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička koriandr
  • 1 květák
  • 1 lžička kurkuma

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a uvaříme ve slané vodě. Do pánve dáme lžíci oleje a necháme rozpálit. Do oleje dáme po lžičce kari, kurkumy a koriandru, sůl a sójovou omáčku. Přidáme uvařený květák a restujeme asi 5  minut. Brambory dobře omyjeme, pokud je to možné, vydrhneme kartáčkem nebo drátěnkou. Potom je nakrájíme i se slupkou na kolečka o síle zhruba 1–1,5 cm a orestujeme je ve fritovací nádobě. Měkké brambory vmícháme do květáku a podáváme.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zázvorová kachní prsa na pórku

Zázvorová kachní prsa na pórku

Recept na přípravu pikantních kachních prsou s pórkem a mandlemi. Tereza Mrowiecová, ...
Všehochuť /19.03.12
Pečené kuřecí prsíčko

Pečené kuřecí prsíčko

S těstovinami tagliatelle a čokoládovou chilli omáčkou je to mňamka.
Ilona ...
Všehochuť /04.05.11
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Africké kuře

Africké kuře

Už jenom vůně použitého koření připomíná exotické dálky. Spolu s vínem dá ...
Všehochuť /06.09.13
Čínské kuře na koriandru

Čínské kuře na koriandru

Čína nám všem hodně chutná, rád zkouším stále nové varianty. Tahle s rýžovými ...
Všehochuť /31.03.12
Italská zeleninová polévka

Italská zeleninová polévka

Zdravá polévka, která tě zasytí.

Martina Měkutová Lednická, Vodňany

Všehochuť /11.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu