Reklama
Květák- vzpomínky na Asii
Fotogalerie:

Květák- vzpomínky na Asii

Karel Soušek

Praha 4
Proč bychom měli květák připravovat jen jako mozeček?
Karel Soušek, Praha 4

Ingredience

  • 5 brambory
  • 3 lžíce omáčka sojová
  • olej
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička koriandr
  • 1 květák
  • 1 lžička kurkuma

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a uvaříme ve slané vodě. Do pánve dáme lžíci oleje a necháme rozpálit. Do oleje dáme po lžičce kari, kurkumy a koriandru, sůl a sójovou omáčku. Přidáme uvařený květák a restujeme asi 5  minut. Brambory dobře omyjeme, pokud je to možné, vydrhneme kartáčkem nebo drátěnkou. Potom je nakrájíme i se slupkou na kolečka o síle zhruba 1–1,5 cm a orestujeme je ve fritovací nádobě. Měkké brambory vmícháme do květáku a podáváme.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Tyhle košíčky jsou tak dobré, že dělat je jen na Velikonoce by byla věčná škoda....
Všehochuť /30.03.17
Smažené nudle a vepřové na karí

Smažené nudle a vepřové na karí

Udělat si doma exotické jídlo nemusí být tak těžké, jak se zdá.
Jana Malotová, ...
Všehochuť /12.06.12
Italské špagety

Italské špagety

Špagety, které se dovaří až v omáčce, lépe chutnají.
Marcela Szlauerová, ...
Všehochuť /05.08.11
Halušky z kyšky

Halušky z kyšky

Velice jednoduché a rychlé jídlo.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /10.02.14
Kuřecí křidýlka v pikantní zelenině

Kuřecí křidýlka v pikantní zelenině

Recept pochází ze Středomoří.

Lenka Ryšánková, Olomouc



Všehochuť /04.01.16
Špízy z Orientu

Špízy z Orientu

Pikantní oběd zapij sklenkou vína.

Anna Všetičková, Plzeň

Všehochuť /05.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu