Reklama
Kurkumové karé
Fotogalerie:

Kurkumové karé

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Kurkuma má nádhernou barvu.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 4 ks vepřové kotlety (karé)
  • 70 g máslo
  • 1 lžíce kurkuma koření
  • Omáčka :
  • 250 ml Smetana na vaření
  • 1 lžička olivový olej
  • 1/2 kostky masox
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na zahuštění světlá instantní jíška
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Silnější plátky vepřového karé osolíme a opepříme podle chuti. V kastrolu rozpustíme máslo a smícháme s kurkumou. Do této krásně žluté emulze vložíme nenaklepané plátky karé. Necháme marinovat v chladu nejlépe do druhého dne.

  2. Následující den necháme při pokojové teplotě povolit ztuhlé máslo. Rozpálíme steakovou pánev a vložíme naložené plátky masa, které velmi zprudka necháme opéct z obou stran.

  3. Opečené maso vyjmeme z pánve a do máslového výpeku přidáme trochu olivového oleje a najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen lehce zesklovatět. Necháme rozpustit půl kostky masoxu. Výpek s cibulí přidáme do hrnce k masu, podlijeme smetanou na vaření a dusíme na mírném ohni.

  4. Po 30 minutách přidáme nasekanou pažitku a zpestříme tak omáčku. Zahustíme dle potřeby světlou instantní jíškou, dochutíme solí a pepřem . Podáváme s gnocchi.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švýcarské strubli

Švýcarské strubli

Brambůrky nekupuji, tohle je lepší chroupání. Kateřina Savková, Praha
Všehochuť /18.08.15
Domácí uzená polévka

Domácí uzená polévka

Dělám ji vždy, když potřebuju maso na šunkofleky.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /27.05.10
Pečené kachní žaludky

Pečené kachní žaludky

Netradiční

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /16.02.18
Těstovinový salát s mořskými plody

Těstovinový salát s mořskými plody

Vše můžeš posypat sekanou petrželkou.

Jana Hromádková, Strakonice

Všehochuť /26.09.16
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Kuřecí cordon bleu

Kuřecí cordon bleu

Podle receptu

Štěpánky Holé z Kadaně

Všehochuť /25.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu