Reklama
Kurkumové karé
Fotogalerie:

Kurkumové karé

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Kurkuma má nádhernou barvu.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 4 ks vepřové kotlety (karé)
  • 70 g máslo
  • 1 lžíce kurkuma koření
  • Omáčka :
  • 250 ml Smetana na vaření
  • 1 lžička olivový olej
  • 1/2 kostky masox
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na zahuštění světlá instantní jíška
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Silnější plátky vepřového karé osolíme a opepříme podle chuti. V kastrolu rozpustíme máslo a smícháme s kurkumou. Do této krásně žluté emulze vložíme nenaklepané plátky karé. Necháme marinovat v chladu nejlépe do druhého dne.

  2. Následující den necháme při pokojové teplotě povolit ztuhlé máslo. Rozpálíme steakovou pánev a vložíme naložené plátky masa, které velmi zprudka necháme opéct z obou stran.

  3. Opečené maso vyjmeme z pánve a do máslového výpeku přidáme trochu olivového oleje a najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen lehce zesklovatět. Necháme rozpustit půl kostky masoxu. Výpek s cibulí přidáme do hrnce k masu, podlijeme smetanou na vaření a dusíme na mírném ohni.

  4. Po 30 minutách přidáme nasekanou pažitku a zpestříme tak omáčku. Zahustíme dle potřeby světlou instantní jíškou, dochutíme solí a pepřem . Podáváme s gnocchi.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italská polévka

Italská polévka

Tato sytá polévka má svůj domov ve slunné Itálii. To ale neznamená, že si na ní ...
Všehochuť /13.08.08
Smažená thajská vejce s chilli

Smažená thajská vejce s chilli

Naučil mě je připravovat švagr, který jezdí do Thajska pracovně několikrát do roka.

...

Všehochuť /30.06.13
Prsíčka v alobalu

Prsíčka v alobalu

Na pečeném kuřátku si pochutná celá rodina.
Lenka Kunstová, Brno
Všehochuť /02.07.09
Kokosové makronky

Kokosové makronky

Chutný poklad francouzské vánoční kuchyně.

Veronika Vodová, Dobříš

Všehochuť /01.12.16
Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /06.12.18
Pekingští hadi

Pekingští hadi

Čínu máme nejraději v této podobě.
Dana Hadačová, Praha
Všehochuť /30.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu