Horní stehna je lepší krátce předvařit.
Jana Drahošová, Praha
Ingredience
- 16 ks kuřecí paličky
- Na marinádu:
- 3 lžíce kečup
- 3 lžičky sůl
- 2 lžičky tabasco
- 2 lžičky drcený pepř
- 8 stroužků česnek
- 2 lžičky mletá paprika
- 2 lžíce sekaná petrželka
- 1 lžička med
- 3 lžíce hladká mouka
- citronová šťáva dle chuti
- Banánový dip:
- 200 g zakysaná smetana
- 1 zralý banán
- 2 lžíce med
- citronová šťáva a kůra dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Paličky omyjeme, osušíme a naložíme na 24 hodin do marinády, kterou jsme si připravili smícháním všech výše uvedených surovin. Dáme do lednice a občas promícháme.
-
Pak rozehřejeme gril a paličky grilujeme dohněda přibližně 25 minut. Občas je potřeba je obrátit a potřít zbylou marinádou. Hotové paličky podáváme s česnekovou bagetou a banánovým dipem. Ten si připravíme tak, že do smetany zašleháme rozmačkaný banán a med a dochutíme citronovou šťávou a kůrou.