Reklama
Kuřecí steak s mangem
Fotogalerie:

Kuřecí steak s mangem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Flambovaný kuřecí steak se sušenými švestkami patří k mým oblíbeným nedělním jídlům.
Iva Semotánová, Mnich

Ingredience

  • 2 plátky kuřecí prsa
  • máslo
  • mango
  • 8 sušených švestky
  • 0,02 l koňak

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí plátky lehce naklepeme‚ osolíme‚ opepříme a na másle dozlatova opečeme. Po upečení steaky vyložíme na připravený talíř. Do pánvičky vložíme máslo, nakrájené mango a sušené švestky. Chviličku opékáme (asi 2 minuty)‚ poté sundáme pánev ze sporáku, přilijeme koňak a oflambujeme. Takto vzniklou omáčku přelijeme na maso a ihned podáváme. Jako příloha se hodí rýže či brambory.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Africké kuře

Africké kuře

Už jenom vůně použitého koření připomíná exotické dálky. Spolu s vínem dá ...
Všehochuť /06.09.13
Šátečky plněné špenátem a lososem

Šátečky plněné špenátem a lososem

Špenát prostě zbožňuji. Mohla bych ho jíst denně. Kombinace s lososem nemá chybu, ...
Všehochuť /13.01.13
Smaro

Smaro

Když chlapům neřekneš, z čeho je, pochutnají si.

Michal Machurka, Praha

Všehochuť /20.08.12
Bavorské koleno

Bavorské koleno

Tradiční mňamka.
Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /27.10.11
Kubánské kungri

Kubánské kungri

Kubánci tento pokrm podávají jako přílohu ke klasickému steaku.
Hana Koptová, Doksy
...
Všehochuť /01.09.08
Rychlá čína

Rychlá čína

Pro děti vynech chilli

Podle receptu Lenky Rohkové z Berouna


Všehochuť /08.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu