Reklama
Kuřecí špízky na chilli s pikantními omáčkami
Fotogalerie:

Kuřecí špízky na chilli s pikantními omáčkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marta Švejnohová, Slaný

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 citron a 1 limeta
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička šalvěje
  • olivový olej
  • pepř a sůl
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 ananas nakrájený na plátky
  • podle chuti med
  • 1 lžička másla
  • Dip - Ohňová země:
  • 50 g cibule
  • 300 g ostrého kečupu
  • tabasco dle chuti
  • Dip - Česnekový sen:
  • 1 zakysaná smetana
  • česnek podle chuti
  • sůl a pepř
  • 1 hrst pažitky
  • Dip - Limetkový s medem:
  • 1 cibule (nejlépe šalotka, je jemnější)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1,5 lžíce limetkové šťávy
  • trocha limetkové kůry
  • 1 zakysaná smetana nebo 1 tučný tvaroh

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a dáme marinovat.

  2. Příprava marinády: citron a limetu omyjeme, z citronu použijeme kůru a z jedné půlky vymačkáme šťávu a obojí dáme do misky. Polovinu limety vymačkáme a přidáme do misky, zbytek dáme stranou. Bylinky přidáme ke šťávě a kůře, přidáme 4 lžíce oleje, pepř a chilli, smícháme a do marinády naložíme kuřecí maso, přikryjeme je alobalem a necháme alespoň hodinu marinovat.

  3. Před úpravou maso osolíme, rozprostřeme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Hotové dáme na teplé místo. Nakonec na másle osmahneme kousky ananasu, které během úpravy potřeme medem a necháme zkaramelizovat. Dipy připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a na závěr ochutíme.

  4. Maso a ananas servírujeme na větším talíři, přikládáme napichovátka a dipy, každý host si nabídne sám podle chuti.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Quiche Lorraine - Lotrinský koláč

Quiche Lorraine - Lotrinský koláč

Quiche je klasický pokrm z francouzské kuchyně, pochází z venkova, podává se na oběd, ...
Všehochuť /03.03.17
Apple pie

Apple pie

Kateřina Maršíková, Dobruška

Všehochuť /23.01.18
Rösti se zelným salátem

Rösti se zelným salátem

Rösti v mnoha obměnách jsou národním pokrmem ve Švýcarsku.

Eva Červenková, ...

Všehochuť /09.03.15
Ruský boršč

Ruský boršč

Podávaný s pečivem stačí jako hlavní chod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /03.10.13
Exotické dýňové rizoto

Exotické dýňové rizoto

Neboj se při vaření používat dýni.
Květa Loukotková, Svitavy
Všehochuť /30.07.12
Bulgur pilaf

Bulgur pilaf

Bulgur je předvařená nalámaná pšenice. Je levný a jeho příprava je snadná a rychlá.

...
Všehochuť /02.04.13
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama