Reklama
Reklama
Kuřecí špízky na chilli s pikantními omáčkami
Fotogalerie:

Kuřecí špízky na chilli s pikantními omáčkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marta Švejnohová, Slaný

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 citron a 1 limeta
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička šalvěje
  • olivový olej
  • pepř a sůl
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 ananas nakrájený na plátky
  • podle chuti med
  • 1 lžička másla
  • Dip - Ohňová země:
  • 50 g cibule
  • 300 g ostrého kečupu
  • tabasco dle chuti
  • Dip - Česnekový sen:
  • 1 zakysaná smetana
  • česnek podle chuti
  • sůl a pepř
  • 1 hrst pažitky
  • Dip - Limetkový s medem:
  • 1 cibule (nejlépe šalotka, je jemnější)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1,5 lžíce limetkové šťávy
  • trocha limetkové kůry
  • 1 zakysaná smetana nebo 1 tučný tvaroh

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a dáme marinovat.

  2. Příprava marinády: citron a limetu omyjeme, z citronu použijeme kůru a z jedné půlky vymačkáme šťávu a obojí dáme do misky. Polovinu limety vymačkáme a přidáme do misky, zbytek dáme stranou. Bylinky přidáme ke šťávě a kůře, přidáme 4 lžíce oleje, pepř a chilli, smícháme a do marinády naložíme kuřecí maso, přikryjeme je alobalem a necháme alespoň hodinu marinovat.

  3. Před úpravou maso osolíme, rozprostřeme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Hotové dáme na teplé místo. Nakonec na másle osmahneme kousky ananasu, které během úpravy potřeme medem a necháme zkaramelizovat. Dipy připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a na závěr ochutíme.

  4. Maso a ananas servírujeme na větším talíři, přikládáme napichovátka a dipy, každý host si nabídne sám podle chuti.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Provensálská sekaná

Provensálská sekaná

Před podáváním zjemníme máslem. Miroslava Králová, Kopidlno
Všehochuť /30.09.15
Špagety s masovou omáčkou

Špagety s masovou omáčkou

Toto jídlo miluje celá naše rodinka.

Lukáš Marek, Nový Bydžov

Všehochuť /29.06.11
Pesche ripiene - Plněné broskve

Pesche ripiene - Plněné broskve

Vynikající italská delikatesa.

Tereza Zubková, Frýdek-Místek

Všehochuť /07.08.12
Vepřové kung-pao

Vepřové kung-pao

Tahle dobrota má vždy velký úspěch.

Zdena Vorlíčková, Žatec

Všehochuť /08.07.14
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Králičí biftečky

Králičí biftečky

Chováme králíky, a aby nebyly stále dokola jen pečínky, snažím se vymýšlet nové...
Všehochuť /07.10.11
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama