Reklama
Kuřecí špízky na chilli s pikantními omáčkami
Fotogalerie:

Kuřecí špízky na chilli s pikantními omáčkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marta Švejnohová, Slaný

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 citron a 1 limeta
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička šalvěje
  • olivový olej
  • pepř a sůl
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 ananas nakrájený na plátky
  • podle chuti med
  • 1 lžička másla
  • Dip - Ohňová země:
  • 50 g cibule
  • 300 g ostrého kečupu
  • tabasco dle chuti
  • Dip - Česnekový sen:
  • 1 zakysaná smetana
  • česnek podle chuti
  • sůl a pepř
  • 1 hrst pažitky
  • Dip - Limetkový s medem:
  • 1 cibule (nejlépe šalotka, je jemnější)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1,5 lžíce limetkové šťávy
  • trocha limetkové kůry
  • 1 zakysaná smetana nebo 1 tučný tvaroh

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a dáme marinovat.

  2. Příprava marinády: citron a limetu omyjeme, z citronu použijeme kůru a z jedné půlky vymačkáme šťávu a obojí dáme do misky. Polovinu limety vymačkáme a přidáme do misky, zbytek dáme stranou. Bylinky přidáme ke šťávě a kůře, přidáme 4 lžíce oleje, pepř a chilli, smícháme a do marinády naložíme kuřecí maso, přikryjeme je alobalem a necháme alespoň hodinu marinovat.

  3. Před úpravou maso osolíme, rozprostřeme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Hotové dáme na teplé místo. Nakonec na másle osmahneme kousky ananasu, které během úpravy potřeme medem a necháme zkaramelizovat. Dipy připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a na závěr ochutíme.

  4. Maso a ananas servírujeme na větším talíři, přikládáme napichovátka a dipy, každý host si nabídne sám podle chuti.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutý koláč s telecími párečky

Kynutý koláč s telecími párečky

Poprvé jsem ho vyzkoušela, když jsme jeli autem na dovolenou a potřebovala jsem ...
Všehochuť /07.11.16
Tvarohová pizza

Tvarohová pizza

Tvaroh udělá z těsta opravdový chuťový zázrak. Ochutnej!
Pavel Kunovský, Brno
Všehochuť /22.01.09
Rybí filé po tyrolsu

Rybí filé po tyrolsu

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Pavla Csejteyová, Mutěnice
Všehochuť /05.01.09
Indická zeleninová směs

Indická zeleninová směs

Jako příloha je místo špaget dobrá také rýže.
Hana Kupková, Ostrava Poruba
Všehochuť /28.06.10
Osvěžující řecký salát

Osvěžující řecký salát

Tento salát zasytí a nepřibereš po něm.
Anežka Marelová,
Frýdlant nad...
Všehochuť /20.10.10
Losos v krustě

Losos v krustě

David Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.11.17
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama