Reklama
Kuřecí prsíčka s medovou kůrčičkou
Fotogalerie:

Kuřecí prsíčka s medovou kůrčičkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Stejně dobře jako kuře chutná i kachna, i v tomto případě jsou nejvhodnějším masem prsíčka. Pokud se týká přílohy, já dávám přednost jasmínové rýži, ale skvělé jsou i hranolky, bramborové krokety (zastudena jen chleba).
Leona Sodomková, Brno

Ingredience

  • 4 plátky kuřecí prsa
  • pepř
  • 1 celer
  • 4 lžíce med
  • 1/2 kostky máslo
  • 1 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Potom ho naporcujeme a jednotlivé porce potřeme solí a cayenským pepřem. Rozložíme je na pekáček nebo na plech s vyššími okraji, poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.

  2. Mezitím oloupeme celer a nastrouháme ho na hrubším struhadle na nudličky. Potom ho podusíme (asi 15 minut) v osolené vodě. Uvařený ho slijeme a orestujeme na másle. Pak ho přidáme k polopropečenému kuřeti. Med smícháme s citronovou šťávou a touto lahodnou směsí poléváme kuře a celer – alespoň dvakrát během pečení. Hotové kuřátko podáváme s rýží.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalované palačinky

Obalované palačinky

Při premiéře sklidily obrovský úspěch a celá rodinka se jen oblizovala. Veronika ...
Všehochuť /02.10.11
Karpatské lečo

Karpatské lečo

Nejen pro milovníky Karpat.

Lucie Haklová, Příbram

Všehochuť /03.07.17
Turecké papriky s rýží

Turecké papriky s rýží

Na dovolené v Turecku mi místní speciality velice chutnaly, některé jsem se ...

Všehochuť /17.02.16
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Kamila Líbalová, Pardubice

Všehochuť /26.02.18
Pstruh po alsasku

Pstruh po alsasku

Specialita pro milovníky ryb.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /10.05.14
Fougasse

Fougasse

Zavři oči a rázem jsi v Provence.

Olga Pysarenko, Brno

Všehochuť /25.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu