Ingredience
- 4 plátky kuřecí prsa
- pepř
- 1 celer
- 4 lžíce med
- 1/2 kostky máslo
- 1 citrón
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Potom ho naporcujeme a jednotlivé porce potřeme solí a cayenským pepřem. Rozložíme je na pekáček nebo na plech s vyššími okraji, poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
-
Mezitím oloupeme celer a nastrouháme ho na hrubším struhadle na nudličky. Potom ho podusíme (asi 15 minut) v osolené vodě. Uvařený ho slijeme a orestujeme na másle. Pak ho přidáme k polopropečenému kuřeti. Med smícháme s citronovou šťávou a touto lahodnou směsí poléváme kuře a celer – alespoň dvakrát během pečení. Hotové kuřátko podáváme s rýží.