Reklama
Kuřecí prsíčka poitalsku
Fotogalerie:

Kuřecí prsíčka poitalsku

Miroslav Klouda
Miroslav Klouda
Blatná

Vyzkoušeli jsme tento recept s přítelkyní  a je to opravdová lahůdka, něco neobyčejného. Výborně chutná s bílým vínem.

Miroslav Klouda, Blatná

Ingredience

  • 500 g bramborové noky
  • 175 g kysaná smetana
  • 250 g kuřecí prsíčka
  • 1 cibule
  • 40 g máslo
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce sušená bylinková směs
  • pepř
  • opatrně sůl
  • 75 g niva
  • 75 g gouda, ementál nebo eidam
  • podle chuti chilli paprička
  • 300 g houby

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kousky masa, prolisovaný česnek, bylinky, pepř, sůl, případně nakrájenou chili papričku a chvíli smažíme. Přidáme nakrájené houby a dále smažíme asi 10 minut.
  2. Mezitím dáme vařit koupené noky. Podle návodu se vaří 3 minuty.
  3. K masu přidáme strouhané sýry, necháme rozpustit a přidáme smetanu. Promícháme a nakonec vmícháme scezené uvařené noky.

    Připíjíme bílé víno.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chinois

Chinois

Typický francouzský máslový koláč. Lenka Rupprechtová, Sázava
Všehochuť /24.05.15
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Musíš počítat s delší dobou vaření, ale vyplatí se – je skvělá.
Tomáš ...
Všehochuť /17.10.11
Italské těstoviny

Italské těstoviny

Těstoviny nezapomeň posypat sýrem.

Markéta Nigrínová, Hořice

Všehochuť /04.02.13
Kachna na pomerančích na pekingský způsob

Kachna na pomerančích na pekingský způsob

Jako příloha se hodí rýže, noky či knedlíky.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /25.05.15
Jadranské řezy

Jadranské řezy

Hotový moučník musíme dát vychladit. Na zatížení (aby držel tvar) používám ...
Všehochuť /25.08.11
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama