Reklama
Kuřecí prsa v tandoori
Fotogalerie:

Kuřecí prsa v tandoori

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Hedviky Kalistové z Brna

Ingredience

  • 600–800 g kuřecích prsou
  • 125 ml bílého hogurtu
  • 1 lžíce tandoori koření
  • 1 žloutek
  • dle potřeby olej
  • 250 g papriky
  • 1 červená cibule
  • 200 g cukety
  • 200 g mrkve
  • 100 g cherry rajčat
  • dle potřeby sůl a pepř
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Překrájíme každé na tři plátky a připravíme marinádu.

  2. Do mísy dáme bílý jogurt, lžíci tandoori koření a jeden žloutek. Krátce vyšleháme metlou a přidáme kuřecí maso. Necháme asi 2 hodiny odležet v lednici.

  3. Na teflonové pánvi s trochou oleje opečeme kuřecí prsíčka z obou stran, asi po 3 minutách. Prsíčka před pečením neotíráme, ale pečeme i s jogurtem.

  4. Na pečenou zeleninu přepůlíme podélně papriky a odstraníme semeník. Papriku nakrájíme na silnější proužky, červenou cibuli na měsíčky a cuketu s mrkví na kolečka. Vložíme do pekáče, podlijeme olejem a dochutíme solí a pepřem.

  5. Zeleninu pečeme v troubě při 180 °C asi 20 minut. Pět minut před dokončením přidáme k zelenině opláchnutá rajčátka a dopékáme. Pro ještě lepší chuť můžeme zjemnit přimícháním kousku másla.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórek po francouzsku

Pórek po francouzsku

S touto zálivkou je tahle rychlovka opravdu vynikající. Alena Páclová, Náchod
Všehochuť /30.09.13
Pražma na bylinkách s popraskanými brambory

Pražma na bylinkách s popraskanými brambory

DELIKATESA HODNÁ MISTRA

Tuto lahodnou rybu zasvětili staří Řekové bohyni lásky ...

Všehochuť /27.07.18
Rozmazlený losos

Rozmazlený losos

Rozmazlený těmi nejlepšími věcmi - sójovou omáčkou, sezamovým olejem a javorovým ...

Všehochuť /24.09.14
Guacamole s nachos

Guacamole s nachos

Trocha svěží exotiky

Podle receptu Lucie Grugerové z Prahy

Všehochuť /26.06.19
Roláda z mořské štiky a lososa

Roláda z mořské štiky a lososa

Lehké a zdravé

Vlaďka Suchá, Orlová

Všehochuť /15.08.18
Špagety carbonara

Špagety carbonara

Dobrý lehký pokrm. Moc nám chutná.

Pavla Šídová, Most

Všehochuť /16.07.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama