Reklama
Kuřecí polévka po italsku
Fotogalerie:

Kuřecí polévka po italsku

Lenka Svobodová
Lenka Svobodová
Brno

Fantastická polévka, která v zimě zahřeje a v létě osvěží.

Lenka Svobodová, Brno

Ingredience

  • 1 balení kuřecí směs na polévku (mražená)
  • podle potřeby voda
  • 2 čajové lžičky sůl
  • dvě hrsti kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 3 cherry rajčátka
  • 1 bílá paprika
  • špetka tymián, rozmarýn, bazalka
  • 1 čajová lžička oregano
  • 1 malá cibule
  • 4 listy ledový salát
  • vlasové nudle do polévky
  • podle chuti parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí směs dáme do tlakového hrnce, přidáme přiměřeně vody, osolíme a dáme vařit. Zmraženou směs vaříme asi 25 minut, rozmraženou asi 15 minut. Uvařenou polévku přelijeme přes síto do jiného hrnce a maso necháme vychladnout.

  2. Zatímco nám maso chladne, nakrájíme (podle fantazie) kořenovou zeleninu na kousky a dáme do vývaru společně s oloupanou cibulí. Když je zelenina poloměkká, přidáme propíchnutá cherry rajčátka a papriku nakrájenou na proužky. Přidáme koření a vaříme do změknutí kořenové zeleniny.

  3. Nakonec si uvaříme vlasové nudle, polévku ještě dosolíme. Servírujeme s nudlemi, nakrájeným ledovým salátem a posypané trochou parmezánu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šátečky plněné špenátem a lososem

Šátečky plněné špenátem a lososem

Špenát prostě zbožňuji. Mohla bych ho jíst denně. Kombinace s lososem nemá chybu, ...
Všehochuť /13.01.13
Rajčatové čatní

Rajčatové čatní

Toto čatní je lahoda.
Tomáš Líbal, Mladá Boleslav
Všehochuť /03.11.08
Brambory na řecký způsob

Brambory na řecký způsob

K tomu, abych si pochutnala, maso vůbec nepotřebuji. Stačí mi zelenina, kousek sýra ...
Všehochuť /04.09.13
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Hruškovo-sýrový koláč

Hruškovo-sýrový koláč

Iva Albertová, Šumperk

Všehochuť /25.01.19
Krevety s nudlemi

Krevety s nudlemi

Vynikající a přitom zdravé!
Jaruška Kollárová, Horní Bučice
Všehochuť /15.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu