Reklama
Kuřecí po senegalsku
Fotogalerie:

Kuřecí po senegalsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je velmi šťavnaté a trošičku ostré, což máme doma rádi.

Halina Semorádová, Znojmo

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 1 kg cibule
  • 2 citrony
  • 4 stroužky česneku
  • 4 pálivé papričky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 3 větší rajčata
  • 4 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme na čtvrtky a vložíme je do větší mísy. Cibule oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme ke kuřeti a zalijeme šťávou vymačkanou z citronů. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, chilli papričky také a přidáme spolu s hořčicí k masu. 

  2. krok2

    2. Osolíme, opepříme a vše pečlivě promícháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, také je přidáme k masu a pak vše znovu promícháme, tentokrát opatrně, abychom rajčata neponičili. Vše přikryjeme a necháme alespoň hodinu odležet v lednici. 

  3. krok3

    3. Ve velkém hrnci potom rozpálíme olej a osmažíme ze všech stran dozlatova kuřecí maso, které jsme vyndali z marinády. Maso na chvíli odložíme. Poté na stejném tuku osmažíme cibuli bez rajčat, přibližně 5 minut, potom vrátíme maso a přidáme rajčata i s marinádou. Necháme dusit pod pokličkou dalších přibližně 25 minut, pokud je potřeba, podlijeme trochou vody. 

  4. 4. Sundáme pokličku a už bez ní jídlo vaříme po dobu dalších 10 až 15 minut. Kuřecí po senegalsku podáváme nejlépe s vařenou rýží.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rabacké čufty

Rabacké čufty

Podáváme se sýrem a zeleninovým salátem. Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /05.02.14
Parmazánové člunky

Parmazánové člunky

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /02.12.17
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Torta salata

Torta salata

Neboli italsky slaný koláč, který může mít různou podobu, v tomto případě se jedná ...

Všehochuť /19.05.13
Domácí tortilly s masem

Domácí tortilly s masem

Ideální rychlá a přitom teplá večeře.

Ladislava Klemsová, Chomutov

Všehochuť /02.11.16
Nealko Mojito

Nealko Mojito

Je skvělé i bez rumu!
Simona Uzlová, Praha
Všehochuť /22.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu