Reklama
Kuřecí po senegalsku
Fotogalerie:

Kuřecí po senegalsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je velmi šťavnaté a trošičku ostré, což máme doma rádi.

Halina Semorádová, Znojmo

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 1 kg cibule
  • 2 citrony
  • 4 stroužky česneku
  • 4 pálivé papričky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 3 větší rajčata
  • 4 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme na čtvrtky a vložíme je do větší mísy. Cibule oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme ke kuřeti a zalijeme šťávou vymačkanou z citronů. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, chilli papričky také a přidáme spolu s hořčicí k masu. 

  2. krok2

    2. Osolíme, opepříme a vše pečlivě promícháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, také je přidáme k masu a pak vše znovu promícháme, tentokrát opatrně, abychom rajčata neponičili. Vše přikryjeme a necháme alespoň hodinu odležet v lednici. 

  3. krok3

    3. Ve velkém hrnci potom rozpálíme olej a osmažíme ze všech stran dozlatova kuřecí maso, které jsme vyndali z marinády. Maso na chvíli odložíme. Poté na stejném tuku osmažíme cibuli bez rajčat, přibližně 5 minut, potom vrátíme maso a přidáme rajčata i s marinádou. Necháme dusit pod pokličkou dalších přibližně 25 minut, pokud je potřeba, podlijeme trochou vody. 

  4. 4. Sundáme pokličku a už bez ní jídlo vaříme po dobu dalších 10 až 15 minut. Kuřecí po senegalsku podáváme nejlépe s vařenou rýží.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Vepřová kotleta se slaninou a rýží

Křupavá slaninka a cibulka dodá kotletám opravdový šmrnc, jasmínová rýže je zase...
Všehochuť /12.06.12
Mexické lečo podle Tomasita

Mexické lečo podle Tomasita

Suroviny nejsou pevně dány, lze je nahradit tím, co máš právě doma.
Thomas Wheeler, ...
Všehochuť /11.04.11
Řecký salát

Řecký salát

Osvěžující salát, jehož chuť tě překvapí.
Eliška Hirková, Jindřichův Hradec
...
Všehochuť /23.12.11
Caponata siciliana

Caponata siciliana

Tento italský recept pochází ze Sicílie.
Lucie Pedrazzi, Sloup
Všehochuť /20.10.10
Polský kakaový blok

Polský kakaový blok

Děsně dobrá mňamka. Navíc je nepečená.
Simona Radová‚ Opočno
Všehochuť /24.05.11
Masové čibureky

Masové čibureky

Jsou jižanskou obdobou palačinek s masem.
Marija Halešová, Krnov
Všehochuť /13.01.09
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama