V této úpravě jsou jinak suchá kuřecí prsíčka příjemně šťavnatá.
Hana Kupková, Ostrava
Ingredience
- 400-500 g kuřecí prsa
- sůl podle potřeba
- špetka pepře
- 1 lžíce sójová omáčka
- 3 lžičky zázvor
- 1 lžíce nasekané bylinky
- 1 lžička směs koření "Pečené kuře"
- trocha másla
- trocha olivového oleje
- 1-2 lžíce kukuřičná mouka na zahuštění
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku, zázvor a ostatní koření s bylinkami. Dobře promícháme.
-
Na troše másla a oleje pak zlehka po obou stranách okořeněné kousky masa opečeme. Posypeme kukuřičnou moukou, zamícháme, dolijeme hrnkem vody a chvíli dusíme. Často mícháme, aby byla omáčka dostatečně jemná a bez hrudek. Jako přílohu podáváme rýži.