Reklama
Kuřecí perkelt
Fotogalerie:

Kuřecí perkelt

Edita Fuchsová

Praha
Maso se zeleninou je lahodná kombinace.
Edita Fuchsová, Praha

Ingredience

  • 0,5 dl voda
  • 1 paprika
  • 1 rajčata
  • 1 lžice ocet
  • 2 cibule
  • 1 dl olej
  • 1 smetana zakysaná
  • paprika sladká mletá
  • 2 cuketa
  • 500 g kuřecí stehna
  • kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Tykev očistíme, rozpůlíme, vyndáme jadérka a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku, rajče a nastrouhanou tykev. Přidáme ocet, mírně povaříme, osolíme a posypeme paprikou.
  2. Kopr nakrájíme najemno, zamícháme ho do smetany, přidáme 1–2 lžíce hladké mouky, dobře rozkvedláme a zahustíme už uvařenou tykev. Necháme ještě projít varem a odstavíme.
  3. Maso omyjeme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit, přidáme maso a na cibulce dusíme, dokud nedostane bílou barvu. Pak přidáme papriku a krátce necháme péct 2–3 minuty. Pozor, aby se paprika nepřipálila. Podlijeme vývarem, aby maso bylo pod vodou. Dusíme, osolíme a opepříme. Jako přílohu podáváme chléb nebo celozrnné pečivo. Chutné jsou i brambory nebo vařená rýže.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské lasagne s kuřecím masem a jižní zeleninou

Italské lasagne s kuřecím masem a jižní zeleninou

Příprava sice trvá déle, ale stojí to za to. Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod ...
Všehochuť /10.09.10
Vepřový vývar s palačinkovými závitky

Vepřový vývar s palačinkovými závitky

Chceš-li návštěvu či rodinu překvapit něčím zajímavějším, než jsou obyčejné ...
Všehochuť /26.03.10
Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

Pokud dodržíš zdlouhavý postup vaření‚ budeš odměněn lahodnou polévkou vhodnou pro...
Všehochuť /30.03.10
Řecký salát s olivami

Řecký salát s olivami

Kdykoli si ho dám, zavzpomínám na léto.
Eva Svašková, Zborovice
Všehochuť /09.04.09
Lilková musaka

Lilková musaka

Sýr se strouhankou vytvoří pěknou krustičku.

Jana Rubíčková, Praha

Všehochuť /15.11.16
Japonská polévka s kachním masem

Japonská polévka s kachním masem

Tuto polévku vařím zejména při slavnostních příležitostech a každému moc chutná.

...

Všehochuť /07.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu