Reklama
Kuřecí maso s jablečným kari a těstovinami
Fotogalerie:

Kuřecí maso s jablečným kari a těstovinami

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Díky jablkům má omáčka skvělou nasládlou chuť.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 2 ks kuřecí prsa
  • 1 velká cibule
  • těstoviny
  • 1 velké jablko
  • olej, sůl, kari
  • 1-2 lžíce celozrnná mouka
  • 200 ml nízkotučná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji si orestujeme cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky a zprudka orestujeme. Po chvíli maso osolíme, lehce opepříme a zasypeme ho kari kořením.
  2. Jablko oloupeme a zbavíme jádřince a nakrájíme ho na malé kostičky, které přidáme k masu. Směs podlijeme 250 ml vody a necháme vydusit pod pokličkou, dokud se jablka úplně nerozvaří. Mezitím si podle návodu uvaříme těstoviny.

  3. Na závěr k masu přidáme smetanu a mouku rozmíchanou v troše teplé vody. Promícháme a krátce prohřejeme, dokud omáčka díky mouce nezhoustne. Podáváme s těstovinami.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákové jednohubky

Tuňákové jednohubky

Podle receptu Elišky Stodolové z Kladna
Všehochuť /26.06.18
Krémová polévka z aljašského lososa

Krémová polévka z aljašského lososa

Lahodná a rychlá pochoutka z lososa.
Eva Králová, Praha
Všehochuť /25.06.12
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Asijské rybí závitky

Asijské rybí závitky

Náplň závitků můžeš obměňovat podle fantazie.
Libuše Kyselá, Libina
Všehochuť /27.09.11
Aztécké kuře

Aztécké kuře

Je to jeden z mých oblíbených receptů.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /29.06.15
Slovenský kapustový prívarok s vejci

Slovenský kapustový prívarok s vejci

Protože prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť, můžeme ho dochutit octem.

...

Všehochuť /10.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu