Reklama
Kuřecí kuličky s parmezánem a rajčatovou omáčkou
Fotogalerie:

Kuřecí kuličky s parmezánem a rajčatovou omáčkou

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Vyzkoušej je s těstovinami.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 600 g mleté kuřecí maso
  • sůl, pepř
  • 100 g nahrubo nastrouhaný parmezán
  • 1 cibule
  • čerstvá bazalka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olej
  • 6 stroužků česnek
  • 500 ml rajčatová passata
  • 1 nízkotučná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme do něj na kousky natrhanou bazalku, olej, 3 najemno nastrouhané stroužky česneku, parmezán, vejce a 1/2 najemno nakrájené cibule. Pomocí rukou směs pořádně promícháme a vytvarujeme kuličky, které naskládáme na dno keramické zapékací mísy.
  2. Na teflonové pánvi osmahneme druhou polovinu cibule nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nastrouhaný česnek (2-3 stroužky), rajčatovou passatu, sůl, pepř, bazalku a smetanu. Promícháme, krátce omáčku prohřejeme a nakonec jí zalijeme připravené masové kuličky. Vše dáme zapéct do trouby při 180 °C na cca 25 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Haráq usbau

Haráq usbau

Osmažený chleba podáváme k čočce. Jana Al Bunniová, Praha
Všehochuť /21.03.14
Enchilados

Enchilados

Pokud nebudou jíst děti, nezapomeň přidat chilli.
Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /20.12.11
Moskevské  kapustové  závitky

Moskevské kapustové závitky

Listy z kapusty nejsou tak tuhé jako zelné, pracuje se s nimi docela dobře.

Alena...

Všehochuť /18.10.16
Harula aneb bramborová bába

Harula aneb bramborová bába

Dá se péct v remosce, na plechu nebo smažit na pánvi nasucho či na oleji jako ...

Všehochuť /21.02.18
Quiche s cuketou a rajčaty

Quiche s cuketou a rajčaty

Podává se teplý, ale i studený ke svačině je výborný.

Jan Lapeš, Kutná ...

Všehochuť /07.09.16
Pikantní pagáče se škvarky

Pikantní pagáče se škvarky

Upečeno podle receptu

Elišky Podhajkové z Opavy

Všehochuť /08.01.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama