Reklama
Kuře po řecku
Fotogalerie:

Kuře po řecku

Pavla Blažková
Pavla Blažková
Kroměříž

Nejlepší na řeckém způsobu přípravy je, že šťáva z kuřete nasákne do brambor, takže jsou chuťově vynikající.

Pavla Blažková, Kroměříž

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 1 kg brambory
  • 2 lžičky sůl
  • 1 citron
  • 100 ml panenský olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuře omyjte, osušte a osolte zvenku i zevnitř asi lžičkou soli a nechte jeden den odležet.
  2. Druhý den oloupejte brambory a nakrájejte na klínky. Brambory dejte do pekáče, osolte a posypte oreganem. Doprostřed položte kuře a všechno zalijte citronovou šťávou smíchanou s olivovým olejem a troškou vody ( asi 50 ml).
  3. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě 40 - 60 minut, dokud se kůže a maso nezačínají oddělovat od kostí a kůže není dozlatova upečená. V průběhu pečení několikrát polijte šťávou a v případě potřeby můžete podlít trochou horké vody.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...
Všehochuť /17.08.18
Brazilské kuře

Brazilské kuře

Šťavnaté masíčko spolu se zeleninou chutná božsky. Toto jídlo hýří barvami stejně ...
Všehochuť /22.03.10
Irský hovězí kotlík

Irský hovězí kotlík

Je to tak trochu netradiční guláš, který je díky přidanému vínu a mrkvi ...
Všehochuť /16.01.11
Křupavé masové závitky

Křupavé masové závitky

Květa Moravcová, Praha

Všehochuť /06.01.18
Kuřecí roláda „Italia“

Kuřecí roláda „Italia“

Chci se s tebou podělit o recept na báječnou roládu.
Markéta Rambousková,...
Všehochuť /23.12.11
Kuřecí křidýlka v pikantní zelenině

Kuřecí křidýlka v pikantní zelenině

Recept pochází ze Středomoří.

Lenka Ryšánková, Olomouc



Všehochuť /04.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu