Reklama
Kuře po indicku
Fotogalerie:

Kuře po indicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Exoticky voní i chutná

Podle receptu Ireny Seidlové z Humpolce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 malý bílý řecký jogurt
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • na opečení máslo
  • OMÁČKA:
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • podle chuti chilli
  • sůl a pepř
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 rajský protlak
  • 200 ml smetany
  • 1/2 svazku koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso nakrájíme na kousky, přidáme jogurt, citronovou šťávu, koření, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor a sůl. Vše promícháme a necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladu.

  2. krok2

    Zatím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, zázvor, chilli, sůl, pepř, drcená rajčata, protlak a asi 200 ml vody. Omáčku dusíme 20 minut, pak ji rozmixujeme a vmícháme smetanu.

  3. Maso zprudka opečeme na másle ze všech stran. Po osmažení ho přidáme do omáčky a vše ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec jednotlivé porce posypeme najemno nasekaným koriandrem.

  4. Podáváme s opečenými tortillami nebo s rýží.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Zemáky pečené v soli s lučinou a rajčatovým salátem

Bezmasý pokrm, který dokáže příjemně zasytit jak teplý, tak i po úplném ...
Všehochuť /07.11.17
Rybí aspik

Rybí aspik

Servírujeme na salátových listech.
Iva Papežová, Teplice
Všehochuť /10.12.11
Polský kakaový blok

Polský kakaový blok

Děsně dobrá mňamka. Navíc je nepečená.
Simona Radová‚ Opočno
Všehochuť /24.05.11
Italské masové knedlíčky se špagetami

Italské masové knedlíčky se špagetami

Italská kuchyně je oblíbená a tímhle jídlem uděláte radost každému, kdo ji má rád.
...
Všehochuť /11.03.12
Tradiční řecká musaka

Tradiční řecká musaka

Chceš-li propadnout kouzlu řecké kuchyně, vyzkoušej tradiční musaku.

Zdeňka Vítová, ...

Všehochuť /01.08.13
Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Můžeš dochutit špetkou římského kmínu.


Milena Kunešková, Mladá Boleslav

Všehochuť /27.03.17
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama