Reklama
Reklama
Kuře po indicku
Fotogalerie:

Kuře po indicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Exoticky voní i chutná

Podle receptu Ireny Seidlové z Humpolce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 malý bílý řecký jogurt
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • na opečení máslo
  • OMÁČKA:
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • podle chuti chilli
  • sůl a pepř
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 rajský protlak
  • 200 ml smetany
  • 1/2 svazku koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso nakrájíme na kousky, přidáme jogurt, citronovou šťávu, koření, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor a sůl. Vše promícháme a necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladu.

  2. krok2

    Zatím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, zázvor, chilli, sůl, pepř, drcená rajčata, protlak a asi 200 ml vody. Omáčku dusíme 20 minut, pak ji rozmixujeme a vmícháme smetanu.

  3. Maso zprudka opečeme na másle ze všech stran. Po osmažení ho přidáme do omáčky a vše ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec jednotlivé porce posypeme najemno nasekaným koriandrem.

  4. Podáváme s opečenými tortillami nebo s rýží.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Světové jogurty

Světové jogurty

Zkus si doma připravit některou ze známých variant na téma jogurt. Proč si pochutnávat ...
Všehochuť /15.05.12
Těstovinový nákyp s mletým masem

Těstovinový nákyp s mletým masem

Tento recept pochází ze středomořské kuchyně a je velmi jednoduchý.

Zdeňka Polanská, ...

Všehochuť /02.01.13
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Noky na italský způsob

Noky na italský způsob

Lenka Malinovská, Poděbrady

Všehochuť /25.07.18
Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Sytý oběd vonící Itálií.

Iveta Ušáková, Nové Strašecí

Všehochuť /10.11.12
Švédská roštěná

Švédská roštěná

Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /07.03.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama