Reklama
Kuře po indicku
Fotogalerie:

Kuře po indicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Exoticky voní i chutná

Podle receptu Ireny Seidlové z Humpolce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 malý bílý řecký jogurt
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • na opečení máslo
  • OMÁČKA:
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • podle chuti chilli
  • sůl a pepř
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 rajský protlak
  • 200 ml smetany
  • 1/2 svazku koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso nakrájíme na kousky, přidáme jogurt, citronovou šťávu, koření, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor a sůl. Vše promícháme a necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladu.

  2. krok2

    Zatím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, zázvor, chilli, sůl, pepř, drcená rajčata, protlak a asi 200 ml vody. Omáčku dusíme 20 minut, pak ji rozmixujeme a vmícháme smetanu.

  3. Maso zprudka opečeme na másle ze všech stran. Po osmažení ho přidáme do omáčky a vše ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec jednotlivé porce posypeme najemno nasekaným koriandrem.

  4. Podáváme s opečenými tortillami nebo s rýží.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzské konfitované kachní stehno

Francouzské konfitované kachní stehno

V této úpravě kachna prostě nemá chybu.  Stojí za to vyzkoušet. Ludmila ...
Všehochuť /14.12.13
Fish & chips

Fish & chips

Tohle musíš ochutnat!

Bohunka Skálová, Praha

Všehochuť /24.11.18
Tvarohový dort s piškoty

Tvarohový dort s piškoty

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /03.06.18
Sýrovo-žampionové taštičky

Sýrovo-žampionové taštičky

Moje kamarádky si je zamilovaly. K bílému vínu jsou ideální.
Marie Švecová, ...
Všehochuť /11.10.11
Taštičky s překvapením

Taštičky s překvapením

Můžeš je jíst teplé i studené – obě varianty jsou vynikající. Raději je ...
Všehochuť /15.11.12
Vídeňské knedlíky

Vídeňské knedlíky

Hodí se k houbové smaženici.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Všehochuť /17.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama