Reklama
Kuře po indicku
Fotogalerie:

Kuře po indicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Exoticky voní i chutná

Podle receptu Ireny Seidlové z Humpolce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 malý bílý řecký jogurt
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • na opečení máslo
  • OMÁČKA:
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • podle chuti chilli
  • sůl a pepř
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 rajský protlak
  • 200 ml smetany
  • 1/2 svazku koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso nakrájíme na kousky, přidáme jogurt, citronovou šťávu, koření, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor a sůl. Vše promícháme a necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladu.

  2. krok2

    Zatím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, zázvor, chilli, sůl, pepř, drcená rajčata, protlak a asi 200 ml vody. Omáčku dusíme 20 minut, pak ji rozmixujeme a vmícháme smetanu.

  3. Maso zprudka opečeme na másle ze všech stran. Po osmažení ho přidáme do omáčky a vše ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec jednotlivé porce posypeme najemno nasekaným koriandrem.

  4. Podáváme s opečenými tortillami nebo s rýží.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pražské vejce v aspiku

Pražské vejce v aspiku

Vydatná svačina Zora Balogová, Olomouc
Všehochuť /20.03.18
Překvapení v těstíčku

Překvapení v těstíčku

Dokud neochutnáš, neuvěříš, jaká je to dobrota.

Magda Krátká, Tábor

Všehochuť /23.05.16
Rakouský salát z nových brambor

Rakouský salát z nových brambor

Na tento salát se nejlépe hodí brambory varného typu A nebo B, já použila červené ...

Všehochuť /02.10.16
Tvarohová pomazánka s japonskou makrelou

Tvarohová pomazánka s japonskou makrelou

Připravuji ji, když má přijít návštěva.
Květa Hošková, Vratimov
Všehochuť /23.01.11
Sarmale se zelím

Sarmale se zelím

Sarmale jsou rumunským národním jídlem. Mleté maso se promíchá s rýží, ochutí ...
Všehochuť /23.09.08
Parmazánové člunky

Parmazánové člunky

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /02.12.17
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama