Reklama
Kuře po indicku
Fotogalerie:

Kuře po indicku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Exoticky voní i chutná

Podle receptu Ireny Seidlové z Humpolce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 malý bílý řecký jogurt
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • na opečení máslo
  • OMÁČKA:
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • podle chuti chilli
  • sůl a pepř
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 rajský protlak
  • 200 ml smetany
  • 1/2 svazku koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso nakrájíme na kousky, přidáme jogurt, citronovou šťávu, koření, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor a sůl. Vše promícháme a necháme alespoň 1 hodinu uležet v chladu.

  2. krok2

    Zatím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, zázvor, chilli, sůl, pepř, drcená rajčata, protlak a asi 200 ml vody. Omáčku dusíme 20 minut, pak ji rozmixujeme a vmícháme smetanu.

  3. Maso zprudka opečeme na másle ze všech stran. Po osmažení ho přidáme do omáčky a vše ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec jednotlivé porce posypeme najemno nasekaným koriandrem.

  4. Podáváme s opečenými tortillami nebo s rýží.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sangria s ovocem

Sangria s ovocem

Je to výborné pohoštění hlavně v horkých letních dnech. Marie Čáslavská, ...
Všehochuť /05.07.16
Stroganoff

Stroganoff

Nedělní oběd vždy připravujeme vydatný a považujeme ho za náš týdenní rituál.

...

Všehochuť /24.05.12
Houbový paprikáš

Houbový paprikáš

Zeleninový pokrm s houbami.
Martin Valent, Kladno
Všehochuť /04.05.10
Gruzínské čebureky

Gruzínské čebureky

Neobvyklé jídlo, které zachutná každému.
Světlana Kravchenko, Ostrava
Všehochuť /16.07.12
Fazolkový quiche

Fazolkový quiche

Dobrý koláč, který můžeš servírovat také studený.
Renata Pokorná, Semily
Všehochuť /20.06.13
Těstoviny Salsiccia

Těstoviny Salsiccia

Rychlý, nenáročný a chutný oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /16.11.12
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama