Ráda „vařím“ jídla v remosce, protože se mohu věnovat plně dětem a nemusím stát celou dobu u plotny.
Marta Šimková, Praha
Ingredience
- 4 kuřecí stehýnka
- 3 kg brambory
- 2 ks cukate
- 3 vrchovaté lžíce pikantní hraška (hotová směs)
- dle potřeby slunečnicový olej
- dle potřeby sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory a cukety oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Remosku vytřeme olejem, potom v ní promícháme bramborové a cuketové plátky s hraškou a opět zakapeme olejem. Pro menší děti už nesolíme, pro dospěláky můžeme trochu dosolit, případně přidat pikantní koření.
-
Urovnáme – jemně přitlačíme a poklademe opláchnutými a osolenými stehýnky.
-
Pečeme v remosce do úplného změknutí brambor a vytvoření zlaté kůrčičky na kuřátku – přibližně 1 hodinu.
-
Po mírném vychladnutí můžeme přílohu krájet na výseče jako dort.
TIP : Velmi oblíbenou obměnou v naší rodině je nahrazení hrašky trochou česneku, drceného kmínu a majoránky – vznikne Vám jednoduchá varianta kuřete na „bramboráku“.