Reklama
Kuře na hraškových bramborách
Fotogalerie:

Kuře na hraškových bramborách

Marta Šimková
Marta Šimková
Praha 4

Ráda „vařím“ jídla v remosce, protože se mohu věnovat plně dětem a nemusím stát celou dobu u plotny.

Marta Šimková, Praha

Ingredience

  • 4 kuřecí stehýnka
  • 3 kg brambory
  • 2 ks cukate
  • 3 vrchovaté lžíce pikantní hraška (hotová směs)
  • dle potřeby slunečnicový olej
  • dle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory a cukety oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Remosku vytřeme olejem, potom v ní promícháme bramborové a cuketové plátky s hraškou a opět zakapeme olejem. Pro menší děti už nesolíme, pro dospěláky můžeme trochu dosolit, případně přidat pikantní koření.
  2. krok2 Urovnáme – jemně přitlačíme a poklademe opláchnutými a osolenými stehýnky.
  3. krok3

    Pečeme v remosce do úplného změknutí brambor a vytvoření zlaté kůrčičky na kuřátku – přibližně 1 hodinu.

  4. Po mírném vychladnutí můžeme přílohu krájet na výseče jako dort. 

    TIP :  Velmi oblíbenou obměnou v naší rodině je nahrazení hrašky trochou česneku, drceného kmínu a majoránky – vznikne Vám jednoduchá varianta kuřete na „bramboráku“. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Přírodní pečeně s liškami

Přírodní pečeně s liškami

Nezapomeň, že se maso podlévá teplou vodou. Anna Šušláková, Most
Všehochuť /20.09.17
Slezský bigos

Slezský bigos

Posílám Vám náš rodinný recept, původně pocházející z Polska.

Pavla Ziembová, ...

Všehochuť /26.07.12
Francouzské jardiniére

Francouzské jardiniére

Mám ráda nové recepty. Některé jídlo vyzkouším jen jednou, jiné stojí za to zopakovat...
Všehochuť /19.04.13
Grilovaný špíz z uzenin

Grilovaný špíz z uzenin

Jsme už důchodci, a tak od jara až do podzimu trávíme čas na naší chatě nedaleko ...
Všehochuť /15.06.12
Špízy z Orientu

Špízy z Orientu

Pikantní oběd zapij sklenkou vína.

Anna Všetičková, Plzeň

Všehochuť /05.05.16
Mrkvový dort z Francie

Mrkvový dort z Francie

Zkuste vynikající mrkvový dort, po kterém se jen zapráší.

Jitka Vyskočilová, ...

Všehochuť /18.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu