Reklama
Kuře na citrónech
Fotogalerie:

Kuře na citrónech

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Zajímavá chuť, minimální práce s vařením, to jsou nesporné výhody tohoto jídla.
Marie Školníková, České Budějovice

Ingredience

  • pórek
  • 50 ml olej olivový
  • 3 čtvrtky maso kuřecí
  • 2 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

96 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Směs koření promícháme s olejem a každou čtvrtku důkladně potřeme. Štávu z jednoho citronu vymačkáme a maso s ní polijeme. Dáme péct do předehřáté trouby. Zvolna pečeme přibližně hodinu. Dobře vyčištěný pórek nakrájíme šikmo na špalíčky a druhý citron na osminky. Kousky pórku a citronu přidáme ke kuřeti zhruba po půl hodině pečení. Hotové kuřecí čtvrtky servírujeme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexická rýže

Mexická rýže

Lehká vegetariánská večeře. Jana Chrbjátová, Lutín
Všehochuť /28.08.12
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Vepřová roláda po italsku

Vepřová roláda po italsku

Při každé návštěvě Itálie mě znovu a znovu zaujmou jejich jídla typicky voňavá...
Všehochuť /05.12.08
Bretaňský hořčičný dort

Bretaňský hořčičný dort

Můžeme podávat teplý, skvělý je i trochu odleželý, studený.

Klára ...

Všehochuť /01.04.16
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Peče ho maminka v Bavorsku, kde je moučník moc oblíbený.
Eva Schejbalová, ...
Všehochuť /23.01.11
Mexické pečené kuřátko

Mexické pečené kuřátko

Chutný a dietní pokrm

Podle receptu Radmily Horské z Kralup nad Vltavou

Všehochuť /03.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu