Reklama
Kuře na citrónech
Fotogalerie:

Kuře na citrónech

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Zajímavá chuť, minimální práce s vařením, to jsou nesporné výhody tohoto jídla.
Marie Školníková, České Budějovice

Ingredience

  • pórek
  • 50 ml olej olivový
  • 3 čtvrtky maso kuřecí
  • 2 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

96 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Směs koření promícháme s olejem a každou čtvrtku důkladně potřeme. Štávu z jednoho citronu vymačkáme a maso s ní polijeme. Dáme péct do předehřáté trouby. Zvolna pečeme přibližně hodinu. Dobře vyčištěný pórek nakrájíme šikmo na špalíčky a druhý citron na osminky. Kousky pórku a citronu přidáme ke kuřeti zhruba po půl hodině pečení. Hotové kuřecí čtvrtky servírujeme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polevka s uzeným a krupkami

Polevka s uzeným a krupkami

Je dobrá i s houbami, ale pak vynech kedlubnu. Eliška Rybová, Dolní Přím
Všehochuť /08.07.12
Vepřové po baskicku

Vepřové po baskicku

Úžasná voňavá lahůdka.

Kamila Havelková, Česká Lípa

Všehochuť /20.01.15
Kanadské kuře

Kanadské kuře

Tento způsob úpravy máme doma nejraději.

Martin Drbošal, Brno

Všehochuť /25.06.15
Asijské rybí závitky

Asijské rybí závitky

Náplň závitků můžeš obměňovat podle fantazie.
Libuše Kyselá, Libina
Všehochuť /27.09.11
Domácí gnocchi alla siciliana

Domácí gnocchi alla siciliana

Gnocchi si můžeme snadno připravit doma.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /23.06.13
Provensálská rajčata

Provensálská rajčata

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /30.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu