Ilona Svobodová
Ingredience
- 1 kuře nebo 1 králík
- podle potřeby kvalitní olej
- trocha soli a pepře
- hladká mouka na posypání
- 250 ml bílého vína
- 2 stroužky česneku
- 4 snítky petržele
- 30 g pažitky
- 3 rajčata
- 200 g žampionů
- vývar na podlévání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na kousky naporcované syrové kuře nebo králíka rychle osmažíme na dobrém oleji, posolíme, popepříme a jemně posypeme hladkou moukou.
-
Podlijeme bílým vínem. Postupně přidáme na plátky nakrájený česnek, nasekanou petržel, pažitku a případně další byliny, rajská jablka a žampiony. Pomalu dusíme 3 až 4 hodiny. Občas podlijeme. Podáváme s plátky bílé bagety nebo s bramborovou kaší.