Reklama
Kuře Marianne
Fotogalerie:

Kuře Marianne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ilona Svobodová

Ingredience

  • 1 kuře nebo 1 králík
  • podle potřeby kvalitní olej
  • trocha soli a pepře
  • hladká mouka na posypání
  • 250 ml bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 4 snítky petržele
  • 30 g pažitky
  • 3 rajčata
  • 200 g žampionů
  • vývar na podlévání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Na kousky naporcované syrové kuře nebo králíka rychle osmažíme na dobrém oleji, posolíme, popepříme a jemně posypeme hladkou moukou.

  2. Podlijeme bílým vínem. Postupně přidáme na plátky nakrájený česnek, nasekanou petržel, pažitku a případně další byliny, rajská jablka a žampiony. Pomalu dusíme 3 až 4 hodiny. Občas podlijeme. Podáváme s plátky bílé bagety nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Je opravdu skvělý, všem moc chutnal. Petra Veihandová, Černčice
Všehochuť /27.05.10
Středomořský bramborový koláč

Středomořský bramborový koláč

Chuť jednotlivých ingrediencí se skvěle doplňuje.

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /21.08.16
Kurkumové karé

Kurkumové karé

Kurkuma má nádhernou barvu.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.02.12
Čínské nudle  se shii-take

Čínské nudle se shii-take

Pokud máš sušené houby, musíš je namočit.

Vojtěch Klapka, Praha

Všehochuť /29.11.16
Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Špenátové tagliatelle se slaninou a žampiony

Výtečné a jednoduché těstoviny pro milovníky italské kuchyně.

Pavel Kudrna, ...

Všehochuť /30.08.14
Vepřové špízy s ananasem

Vepřové špízy s ananasem

Povidla získají během grilování jemně nahořklou příchuť.

Eva Žmolíková, ...

Všehochuť /09.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu