Reklama
Kuře Marianne
Fotogalerie:

Kuře Marianne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ilona Svobodová

Ingredience

  • 1 kuře nebo 1 králík
  • podle potřeby kvalitní olej
  • trocha soli a pepře
  • hladká mouka na posypání
  • 250 ml bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 4 snítky petržele
  • 30 g pažitky
  • 3 rajčata
  • 200 g žampionů
  • vývar na podlévání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Na kousky naporcované syrové kuře nebo králíka rychle osmažíme na dobrém oleji, posolíme, popepříme a jemně posypeme hladkou moukou.

  2. Podlijeme bílým vínem. Postupně přidáme na plátky nakrájený česnek, nasekanou petržel, pažitku a případně další byliny, rajská jablka a žampiony. Pomalu dusíme 3 až 4 hodiny. Občas podlijeme. Podáváme s plátky bílé bagety nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Asijské nudle

Asijské nudle

Nudle jsou mým oblíbeným jídlem, dají se připravit na mnoho způsobů. Toto je jeden...
Všehochuť /22.09.13
Japonská polévka s kachním masem

Japonská polévka s kachním masem

Tuto polévku vařím zejména při slavnostních příležitostech a každému moc chutná.

...

Všehochuť /07.10.13
Brambory na řecký způsob

Brambory na řecký způsob

K tomu, abych si pochutnala, maso vůbec nepotřebuji. Stačí mi zelenina, kousek sýra ...
Všehochuť /04.09.13
Bulharské zelí

Bulharské zelí

Jídlo z mé rodné země, zelí upečené v troubě. 
Yavor Stoyanov, Jinočany
Všehochuť /28.12.10
Lasagne

Lasagne

Použít můžeš maso jak vepřové, tak hovězí.

Eva Králová, Rybniště

Všehochuť /14.10.15
Obalované palačinky

Obalované palačinky

Při premiéře sklidily obrovský úspěch a celá rodinka se jen oblizovala.
Veronika ...
Všehochuť /02.10.11
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama