Reklama
Kuře kung pao s chřestem
Fotogalerie:

Kuře kung pao s chřestem

Jarka Bernatíková

Havířov
Spojení s rýžovými nudlemi je skvělé.
Jarka Bernatíková, Havířov

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 lžíce moučka škrobová
  • 5 lžic olej olivový
  • 1 lžička zázvor mletý
  • 2 lžíce worcesterská omáčka
  • 3 lžíce omáčka sojová
  • sůl a pepř podle chuti
  • 40 g pražených arašídy
  • 1/2 svazku chřest
  • 2 vejce vařená
  • 1/2 balení nudle rýžové
  • dle potřeby máslo

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky a poprášíme škrobovou moučkou. Na oleji maso asi 4 minuty opékáme. Přidáme worcester, sójovou omáčku, zázvor, osolíme a ještě opečeme. Přidáme arašídy a odstavíme. Chřest očistíme, ukrojíme 3 cm odspodu a oloupeme škrabkou od hlavičky dolů. Svážeme nití a vaříme 10 minut. Po uvaření ochladíme studenou vodou. Uvařená vejce zchladíme, vyjmeme žloutky a utřeme je se solí a pepřem. Bílky nasekáme. Chřest posypeme vajíčkovou směsí a pokapeme máslem.
  2. Rýžové nudle vaříme asi 8 minut a nakonec propláchneme studenou vodou.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

„Očkované“ kuře v nádivce

„Očkované“ kuře v nádivce

U přípravy jídla se baví celá rodina, všichni chtějí ‚‚očkovat‘‘. Jsem ...
Všehochuť /12.04.17
Kaštanový krém

Kaštanový krém

Výborná polévka z jedlých kaštanů.

Martina Škardová, Chlumec n. C.

Všehochuť /03.12.12
Masové krokety s kari omáčkou

Masové krokety s kari omáčkou

Kari koření jsem si velice oblíbil, protože dokáže pokrm správně obohatit. Proto se ...

Všehochuť /06.01.14
Sladkokyselé vepřové nudličky

Sladkokyselé vepřové nudličky

Když mám ve spíži konzervované bambusové výhonky, nezapomenu je přidat.

Nikola ...

Všehochuť /20.06.17
Francouzské brambory

Francouzské brambory

Dají se tak spotřebovat třeba i zbylé brambory.
Nikola Kratochvílová, Česká ...
Všehochuť /28.06.10
Kuřecí prsa v tandoori

Kuřecí prsa v tandoori

Podle receptu

Hedviky Kalistové z Brna

Všehochuť /10.11.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama