Reklama
Reklama
Kuřátko s nádivkou
Fotogalerie:

Kuřátko s nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Ingredience

  • 1 veka
  • 6 rohlíků
  • 1 l mléka
  • 250  g kuřecích jater
  • sůl, pepř
  • koření na kuře
  • 6 vajec
  • 1 svazek medvědího česneku
  • hrst mladých kopřiv
  • sezamové semínko
  • 4 kuřecí čtvrtky
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve natrhanou veku a rohlíky vsypeme do větší mísy a namočíme do mléka. Mléko se celé vsákne, nevymačkáváme.

  2. Do směsi přidáme nadrobno nakrájená kuřecí jatýrka, osolíme, opepříme, dáme i trochu koření na kuře. Přidáme 6 žloutků, pak nadrobno pokrájený a umytý medvědí česnek spolu s kopřivami.Promícháme a necháme stát.Kuřecí čtvrtky si opláchneme a dáme na pekáč.

  3. Okořeníme směsí na kuře, opepříme, osolíme a posypeme sezamovým semínkem. Na každý kousek masa položíme plátek másla. Podlijeme vodou a dáme péct do trouby. Asi po hodině horké maso opatrně vytáhneme do mísy.

  4. Potom našleháme sníh ze šesti bílků sníh. Ten pak lehce vpracujeme do nádivky. Nádivky bude hodně a vše se určitě nevejde na jeden plech.

  5. Nádivku rozetřeme po plechu a dáme zapéct. Pečeme 30–40 minut. Pak plech s nádivkou vytáhneme a do nádivky opatrně vrátíme kuřecí čtvrtky, aby se vše důkladně propeklo. Hlídáme, až kuřátko dostane pěknou barvu.

  6. Zbytek nádivky upečeme zvlášť v jiném pekáči. Je skvělá i zastudena. Servírujeme s uvařeným bramborem.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Zkuste si připravit k snídani na pečivo domácí arašídové máslo. Eva Mrowiecová, ...
Všehochuť /18.11.10
Masové krokety s kari omáčkou

Masové krokety s kari omáčkou

Kari koření jsem si velice oblíbil, protože dokáže pokrm správně obohatit. Proto se ...

Všehochuť /06.01.14
Plněné vinné listy

Plněné vinné listy

Oblíbená a tradiční pochoutka z Bulharska, odkud pocházím.
Vasil Černev, ...
Všehochuť /20.10.09
Srbská žebírka

Srbská žebírka

Podáváme je teplá s chlebem.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.08.16
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Je opravdu skvělý, všem moc chutnal.
Petra Veihandová, Černčice
Všehochuť /27.05.10
Švédský mls

Švédský mls

Buchta je tak dobrá, že se o ni musím podělit.
Lenka Kudlová, Kuřim
Všehochuť /28.06.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama