Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s kaprem

Polévka s kaprem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1606 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 314 g
Tuky 11 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku s kaprem si nemusíte dopřávat jen jednou ročně na Štědrý den! Uvařte si ji třeba hned podle našeho receptu.

Suroviny

typ B
mrkev 1 ks
podle velikosti
řapíkatý celer 1 ks
česnek 5 stroužek
oloupané
na pečení zeleniny, lze nahradit olejem
strouhaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na vývar
kapří hlava bez žeber
odřezky z kapra
1 ks
podkova z kapra
pepř 2 kulička
tymián 2 snítka
+ na ozdobu

Postup

1

Všechny přísady na vývar vložte do hrnce, zalijte 1,2 litrem vody, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut - průběžně sbírejte pěnu. Pak vývar sceďte, z kapra oberte maso a nakrájejte ho na kousky.

2

Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky či plátky, česnek nadrobno. V hrnci rozpalte máslo (olej) a zeleninu na něm opékejte zhruba 6 minut, až se rozvoní. Potom ji zaprašte moukou, míchejte další minutu a zalijte zchladlým vývarem.

3

Promíchejte, přiveďte k varu a vařte, dokud není zelenina měkká. Polévku dochuťte muškátovým květem, citronovou kůrou, solí a bílým pepřem a na talíři ozdobte snítkami tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč