Reklama
Kulebjaka
Fotogalerie:

Kulebjaka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rybí pirohy pocházejí z ruské kuchyně.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 lilek
  • trocha soli
  • 250 g treska
  • 100 g slanina
  • 1 červená a 1 žlutá paprika
  • špetka pepře
  • 150 g kysaná smetana
  • špetka muškátového květu
  • 1 lžíce světlá instantní jíška
  • 450 g listové těsto
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sezam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájíme na nudličky, posypeme solí a necháme asi 30 minut odležet. Potom ho propláchneme a vymačkáme.

  2. Tresku opláchneme, osušíme, posypeme solí a opečeme na pánvi. Pak ji vyjmeme, do pánve vložíme nakrájenou slaninu a necháme ji částečně rozpustit. Přidáme připravený lilek, očištěné papriky nakrájené na nudličky, špetku pepře, sůl a vše orestujeme a krátce podusíme. Přebytečnou tekutinu vydusíme

  3. Do pánve přidáme opečenou rybu nakrájenou na kostičky, kysanou smetanu, špetku muškátového květu, podle potřeby dosolíme a nakonec vmícháme světlou instantní jíšku. Směs zatím odložíme do lednice.

  4. Listové těsto rozválíme na plát, pomocí rádýlka ho rozkrájíme na čtverce. Do středu čtverců rozdělíme náplň. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a vždy dva protilehlé rohy přetáhneme přes náplň tak, aby se uprostřed trochu překrývaly. Stejně postupujeme při přehýbání dvou zbývajících rohů. Spoje lehce přitlačíme, pirožky potřeme vejcem a posypeme sezamem.

  5. Připravené pirožky skládáme na plech s pečicím papírem a pečeme asi 40 minut dozlatova.

Pošli recept! 12/2014 (21.10.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hořčicové košíčky

Hořčicové košíčky

Pavel Zdárný, Praha
Všehochuť /25.07.18
Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu

Mirky Hejdové z Karlových Varů

Všehochuť /15.01.18
Burgundské hovězí

Burgundské hovězí

Manželovo oblíbené jídlo, vařím je podle receptu jeho maminky.

Alice Voborníková, ...

Všehochuť /02.02.15
Kuřecí roláda „Italia“

Kuřecí roláda „Italia“

Chci se s tebou podělit o recept na báječnou roládu.
Markéta Rambousková,...
Všehochuť /23.12.11
Japonské kuřecí rizoto

Japonské kuřecí rizoto

Zajímavá kombinace, která tě jistě zaujme.

Evelína Macharová, Holešov

Všehochuť /21.01.15
Langoše

Langoše

Tento recept mě nikdy nezklamal.

Libuše Kyselá, Libina

Všehochuť /07.03.13
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama