Kdo má rád, může přidat opečenou cibuli.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 1 kg krůtí prsa
- podle potřeby olej
- koření tandoori masala
- 2 vejce
- trocha solamylu
- trocha soli a pepře
- trocha piva
- 200 g jasmínová rýže
- hrst petržele kudrnky
- 1 kostka masox
- 1 lžíce sladká chilli omáčka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme v oleji rozmíchané koření. V misce rozšleháme vejce, přidáme solamyl, sůl, pepř a pivo. Vyšleháme do velmi řídkého těstíčka.
-
V těstíčku obalené krůtí kostky prudce opékáme dozlatova. Než se udělá rýže, uvaříme omáčku: do pánve dáme masox, 300 ml vody, lžíci sladké chilli omáčky a hrst nasekané petržele kudrnky. Vše provaříme a jemně zahustíme solamylem.