Reklama
Krůtí tandoori masala
Fotogalerie:

Krůtí tandoori masala

Otto Plášek

Brno

Kdo má rád, může přidat opečenou cibuli.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg krůtí prsa
  • podle potřeby olej
  • koření tandoori masala
  • 2 vejce
  • trocha solamylu
  • trocha soli a pepře
  • trocha piva
  • 200 g jasmínová rýže
  • hrst petržele kudrnky
  • 1 kostka masox
  • 1 lžíce sladká chilli omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky a vetřeme v oleji rozmíchané koření. V misce rozšleháme vejce, přidáme solamyl, sůl, pepř a pivo. Vyšleháme do velmi řídkého těstíčka.

  2. V těstíčku obalené krůtí kostky prudce opékáme dozlatova. Než se udělá rýže, uvaříme omáčku: do pánve dáme masox, 300 ml vody,  lžíci sladké chilli omáčky a hrst nasekané petržele kudrnky. Vše provaříme a jemně  zahustíme solamylem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová pasqualina

Špenátová pasqualina

Italská tradice Romana Sochorová, Kyjov
Všehochuť /13.03.18
Sýrový koláč

Sýrový koláč

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /15.04.19
Daal s lilkem

Daal s lilkem

Připrav si čočku, jak ji vaří v Indii.
Terezie Kouřilová, Zlín
Všehochuť /17.12.10
Přírodní pečeně s liškami

Přírodní pečeně s liškami

Nezapomeň, že se maso podlévá teplou vodou.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /20.09.17
Bavorská zapečená klobása

Bavorská zapečená klobása

Můj přítel má rodinu v Bavorsku a jeho maminka umí výborně vařit. Tento zajímavý ...

Všehochuť /28.04.13
Fondue po česku

Fondue po česku

Fondue není jen výsadou Švýcarů. Nauč se ho připravovat i ty! Ochutnej, co vznikne,...
Všehochuť /07.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu