Reklama
Krůtí prsa s čínským zelím
Fotogalerie:

Krůtí prsa s čínským zelím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Med, citron a limetka, to jsou ingredience, které vykouzlí neodolatelnou chuť.

Monika Šrámková, Písek

Ingredience

  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1lžíce medu
  • z půlky citronu šťáva
  • 500 g krůtích prsou
  • 200 g zelených fazolek
  • 2 mrkve
  • 4 listy čínského zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce čínské rybí omáčky
  • podle potřeby sůl
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 limetka k podávání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Sójovou omáčku rozmícháme s medem a citronovou šťávou. Krůtí prsíčka nakrájíme na menší kousky a promícháme je v připravené marinádě. Necháme zakryté poklicí nebo pod fólií v chladu, než si připravíme zeleninu. 

  2. krok2

    2. Z fazolek odřízneme stopky, omyjeme je a necháme okapat. Delší fazolky přepůlíme. Středně velké mrkve očistíme a potom nakrájíme na úzké nudličky. Ze zelí odstraníme nevzhledné nebo jinak poškozené listy a nakrájíme ho na úzké proužky. Stroužky česneku pokrájíme na plátky. 

  3. krok3

    3. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Nejprve krátce osmahneme plátky česneku, pak vyndáme krůtí maso z marinády a orestujeme je. Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a společně restujeme přibližně pět minut. Přilijeme zbylou marinádu, rybí omáčku, osolíme a pod pokličkou dusíme dalších pět minut. 

  4. 4. Odstavíme z ohně a vmíchá-me nasekaný koriandr. Podáváme s vařenou rýží zakápnuté šťávou z limetky.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sushi

Sushi

Vypadá to složitě, ale je to vlastně jednoduché. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /06.10.13
Ananasové mojito

Ananasové mojito

Výborný drink z čerstvého ananasu‚ limetky‚ máty a bílého rumu.
Tereza ...
Všehochuť /16.12.10
Asijské kuřecí prsty

Asijské kuřecí prsty

Pavel Kožíšek
Všehochuť /26.09.19
Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Jestli ho neznáš, vyzkoušej.

Denisa Durdíková, Humpolec

Všehochuť /11.05.13
Slezinka na maďarský způsob

Slezinka na maďarský způsob

Vnitřností se neboj, dobře upravené jsou výborné.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /22.05.14
Bramborové jednohubky

Bramborové jednohubky

Připraveno podle receptu

Elišky Cukrákové z Liberce

Všehochuť /22.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu