Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1372 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 114 g
Tuky 77 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální příloha k tomuto jídlu je určitě rýže basmati nebo jasmínová. Pokud chcete zjemnit kari, přidejte trochu kokosového mléka.

Suroviny

nahrubo
zázvor (čerstvý) 4 cm
oloupaný, nasekaný
mandle plátky 5 PL
kari koření 1 PL
koriandr čerstvý 1 svazek
stonky a lístky zvlášť
olivový olej 2 PL
lilek 2 ks
malé, na větší kousky
sůl
pepř

Postup

1

V robotu zpracujte cibuli, zázvor, mandle, kari koření a koriandrové stonky na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody. V rychlovarné konvici uvařte vodu.

2

V rendlíku zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. V rendlíku nyní opečte cibulovou pastu – prohřívejte ji pár minut, aby cibule zesklovatěla. Pak do hrnce vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete. Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč