Reklama
Krůtí na karí s cuketou a lilkem
Fotogalerie:

Krůtí na karí s cuketou a lilkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S přítelem máme moc rádi indickou a vůbec asijskou kuchyni. Krůtí maso se zeleninou je lehký pokrm, který je hotový během chvíle.

Lucie Haklová, Příbram

Ingredience

  • 300 g krůtích prsou
  • 1 malá cuketa
  • 1/4 lilku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce oleje
  • podle chuti karí mleté
  • podle chuti chilli
  • podle potřeby sůl
  • 2 sáčky rýže

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na delší nudličky. Lilek omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, nasolíme a necháme odpočinout, po pár minutách omyjeme. Cibuli i cuketu nakrájíme na kousky. 

  2. 2. Maso nasolíme a posypeme karí a chilli kořením. Promneme, aby se koření dostalo do masa. Na pánvičku dáme olej, na který položíme maso, a opékáme, až se maso zatáhne a začne zlátnout. Přidáme cibuli a jemně pokrájený česnek a lilek a po pár minutách vložíme do pánvičky cuketu. Vše promícháme s masem, necháme zatáhnout a mírně podlijeme trochou vařící vody. 

  3. 3. Mezitím uvaříme rýži podle návodu tak, aby byla měkká. 

  4. 4. Masovou směs občas promícháme a necháme cca 15 minut pod pokličkou dusit. Můžeme případně přidat karí a chilli. 


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená indická okurka

Zapečená indická okurka

Je to vlastně zvláštní druh cukety a upravuje se stejným způsobem. Jaroslav ...
Všehochuť /22.02.16
Kuřecí kousky v pivním těstíčku s arašídy.

Kuřecí kousky v pivním těstíčku s arašídy.

Moc dobré s pikantní omáčkou.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /08.05.12
Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Pro děti samozřejmě vařím polévku bez chilli papričky.

Daniela Straková, ...

Všehochuť /27.10.17
Čínské nudle

Čínské nudle

Skvělý tip na dobrou a rychlou večeři.
Pavla Csejteyová, Netolice
Všehochuť /07.11.08
Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.05.19
Pangasius  v alobalu

Pangasius v alobalu

Když se dám čas od času do vaření, sáhnu po tomto receptu.
Pavel Ryšavý, ...
Všehochuť /04.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu