S přítelem máme moc rádi indickou a vůbec asijskou kuchyni. Krůtí maso se zeleninou je lehký pokrm, který je hotový během chvíle.
Lucie Haklová, Příbram
Ingredience
- 300 g krůtích prsou
- 1 malá cuketa
- 1/4 lilku
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 2 lžíce oleje
- podle chuti karí mleté
- podle chuti chilli
- podle potřeby sůl
- 2 sáčky rýže
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na delší nudličky. Lilek omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, nasolíme a necháme odpočinout, po pár minutách omyjeme. Cibuli i cuketu nakrájíme na kousky.
-
2. Maso nasolíme a posypeme karí a chilli kořením. Promneme, aby se koření dostalo do masa. Na pánvičku dáme olej, na který položíme maso, a opékáme, až se maso zatáhne a začne zlátnout. Přidáme cibuli a jemně pokrájený česnek a lilek a po pár minutách vložíme do pánvičky cuketu. Vše promícháme s masem, necháme zatáhnout a mírně podlijeme trochou vařící vody.
-
3. Mezitím uvaříme rýži podle návodu tak, aby byla měkká.
-
4. Masovou směs občas promícháme a necháme cca 15 minut pod pokličkou dusit. Můžeme případně přidat karí a chilli.