Reklama
Křupavé masové závitky
Fotogalerie:

Křupavé masové závitky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Moravcová, Praha

Ingredience

  • 16 plátků tenkého těsta na jarní závitky o hraně 12 cm
  • olej na smažení
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce mouky na těstíčko
  • 4 lžíce tatarské omáčky (nejlépe Hellmann´s Delikátní)
  • sekaná pažitka
  • MASOVÁ NÁPLŇ:
  • 250 g mleté vepřové plece
  • 50 g libové anglické slaniny
  • 1 střední cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce vody
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme náplň: maso, špek a cibuli umeleme na masovém mlýnku, osolíme, opepříme. Oddělíme 3 lžíce a dáme je stranou. Zbytek vložíme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody a za občasného míchání dusíme doměkka, až se odpaří veškerá tekutina (to trvá asi 20 min.).

  2. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do vlažné masové směsi přidáme kostky vajec a odložené maso. Promícháme a případně dochutíme solí a pepřem.

  3. Na střed plátku na jarní závitky položíme náplň, okraje potřeme hustým těstíčkem z vody a mouky a slepíme je do tvaru psaníčka. Celé psaníčko zabalíme ještě jednou stejným způsobem do druhého plátku těsta (každá taštička bude zabalená 2x). Opakujeme, až máme hotovo 8 kousků.

  4. Usmažíme dozlatova (pozor, během smažení se nafouknou). Vyjmeme, otřeme papírovým ubrouskem a podáváme vlažné s tatarkou a nasekanou pažitkou.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Labužnické kotletky ze švýcarska

Labužnické kotletky ze švýcarska

Snadné a přitom neobyčejné a chutné jídlo. Michaela Benešová,  Lukavec
Všehochuť /04.08.11
Plněné brambory

Plněné brambory

Plněné brambory rozhodně neurazí žádného hosta, naopak překvapí, potěší ...
Všehochuť /27.05.10
Pstruh po alsasku

Pstruh po alsasku

Specialita pro milovníky ryb.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /10.05.14
Pirohy se škvarky

Pirohy se škvarky

Vůbec nevadí, že jsou bez masa. Chutnají skvěle!

Helena Součková, Humpolec

Všehochuť /11.06.17
Hermelín  v majoránce

Hermelín v majoránce

Skvělá pikantní pochoutka.
Miroslava Vilímová, Brumov-Bylnice
Všehochuť /10.07.12
Koláč vlámských horníků

Koláč vlámských horníků

Upečme si spolu lehký a moc dobrý zákusek!
Marie Tutterová, Plzeň
Všehochuť /09.04.09
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama