Reklama
Reklama
Křupavé masové závitky
Fotogalerie:

Křupavé masové závitky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Moravcová, Praha

Ingredience

  • 16 plátků tenkého těsta na jarní závitky o hraně 12 cm
  • olej na smažení
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce mouky na těstíčko
  • 4 lžíce tatarské omáčky (nejlépe Hellmann´s Delikátní)
  • sekaná pažitka
  • MASOVÁ NÁPLŇ:
  • 250 g mleté vepřové plece
  • 50 g libové anglické slaniny
  • 1 střední cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce vody
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme náplň: maso, špek a cibuli umeleme na masovém mlýnku, osolíme, opepříme. Oddělíme 3 lžíce a dáme je stranou. Zbytek vložíme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody a za občasného míchání dusíme doměkka, až se odpaří veškerá tekutina (to trvá asi 20 min.).

  2. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do vlažné masové směsi přidáme kostky vajec a odložené maso. Promícháme a případně dochutíme solí a pepřem.

  3. Na střed plátku na jarní závitky položíme náplň, okraje potřeme hustým těstíčkem z vody a mouky a slepíme je do tvaru psaníčka. Celé psaníčko zabalíme ještě jednou stejným způsobem do druhého plátku těsta (každá taštička bude zabalená 2x). Opakujeme, až máme hotovo 8 kousků.

  4. Usmažíme dozlatova (pozor, během smažení se nafouknou). Vyjmeme, otřeme papírovým ubrouskem a podáváme vlažné s tatarkou a nasekanou pažitkou.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy. Karolína Appeltová, Praha
Všehochuť /22.02.17
Kuřecí kousky po indicku

Kuřecí kousky po indicku

Místo zakysané smetany můžeme použít i smetanu ke šlehání.

Zdenka Polanská, Vsetín

...
Všehochuť /11.01.13
Kuřátko z Bordeaux

Kuřátko z Bordeaux

Podáváme s brambory se smetanou a smaženou cibulkou.

Katka Sudová, Litvínov

Všehochuť /14.06.15
Kalamárový salát

Kalamárový salát

Tento salát se většinou připravuje z chobotnic, toto je o něco levnější a rychlejší ...

Všehochuť /17.08.13
Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Takto vyrobím víc nádivky, než se vejde třeba do kuřete.
Mária Dudová, Odolena Voda
...
Všehochuť /02.09.08
Cannelloni s mletým masem

Cannelloni s mletým masem

Na plnění používám užší kávovou lžičku.Jsou opravdu skvělé.

Erika Kostková,...

Všehochuť /16.06.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama