Reklama
Křupavé masové závitky
Fotogalerie:

Křupavé masové závitky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Moravcová, Praha

Ingredience

  • 16 plátků tenkého těsta na jarní závitky o hraně 12 cm
  • olej na smažení
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce mouky na těstíčko
  • 4 lžíce tatarské omáčky (nejlépe Hellmann´s Delikátní)
  • sekaná pažitka
  • MASOVÁ NÁPLŇ:
  • 250 g mleté vepřové plece
  • 50 g libové anglické slaniny
  • 1 střední cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce vody
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme náplň: maso, špek a cibuli umeleme na masovém mlýnku, osolíme, opepříme. Oddělíme 3 lžíce a dáme je stranou. Zbytek vložíme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody a za občasného míchání dusíme doměkka, až se odpaří veškerá tekutina (to trvá asi 20 min.).

  2. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do vlažné masové směsi přidáme kostky vajec a odložené maso. Promícháme a případně dochutíme solí a pepřem.

  3. Na střed plátku na jarní závitky položíme náplň, okraje potřeme hustým těstíčkem z vody a mouky a slepíme je do tvaru psaníčka. Celé psaníčko zabalíme ještě jednou stejným způsobem do druhého plátku těsta (každá taštička bude zabalená 2x). Opakujeme, až máme hotovo 8 kousků.

  4. Usmažíme dozlatova (pozor, během smažení se nafouknou). Vyjmeme, otřeme papírovým ubrouskem a podáváme vlažné s tatarkou a nasekanou pažitkou.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cannelloni s mangoldem

Cannelloni s mangoldem

Listy si pěstuji sama. Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Všehochuť /21.09.13
Daňčí panenka Wellington

Daňčí panenka Wellington

Trocha práce vyváží dokonalý chuťový zážitek.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /13.10.14
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Je opravdu skvělý, všem moc chutnal.
Petra Veihandová, Černčice
Všehochuť /27.05.10
Polentový cviboch

Polentový cviboch

Můžeme libovolně měnit druh sýra na posypání.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.12.15
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Ananasové čatní

Ananasové čatní

Je výborné ke grilovanému masu, k sýrům a různým specialitám indické kuchyně.

Jitka ...

Všehochuť /04.08.16
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama