Reklama
Křupavé masové závitky
Fotogalerie:

Křupavé masové závitky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Moravcová, Praha

Ingredience

  • 16 plátků tenkého těsta na jarní závitky o hraně 12 cm
  • olej na smažení
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce mouky na těstíčko
  • 4 lžíce tatarské omáčky (nejlépe Hellmann´s Delikátní)
  • sekaná pažitka
  • MASOVÁ NÁPLŇ:
  • 250 g mleté vepřové plece
  • 50 g libové anglické slaniny
  • 1 střední cibule
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce vody
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme náplň: maso, špek a cibuli umeleme na masovém mlýnku, osolíme, opepříme. Oddělíme 3 lžíce a dáme je stranou. Zbytek vložíme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody a za občasného míchání dusíme doměkka, až se odpaří veškerá tekutina (to trvá asi 20 min.).

  2. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do vlažné masové směsi přidáme kostky vajec a odložené maso. Promícháme a případně dochutíme solí a pepřem.

  3. Na střed plátku na jarní závitky položíme náplň, okraje potřeme hustým těstíčkem z vody a mouky a slepíme je do tvaru psaníčka. Celé psaníčko zabalíme ještě jednou stejným způsobem do druhého plátku těsta (každá taštička bude zabalená 2x). Opakujeme, až máme hotovo 8 kousků.

  4. Usmažíme dozlatova (pozor, během smažení se nafouknou). Vyjmeme, otřeme papírovým ubrouskem a podáváme vlažné s tatarkou a nasekanou pažitkou.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čína „Sečuán“

Čína „Sečuán“

Můžeš přidat i nějaké své oblíbené koření. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /26.09.13
Vepřové karé na česneku

Vepřové karé na česneku

Česnek je nositel chuti.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /13.11.17
Balkánský mls

Balkánský mls

Při servírování salát ozdob olivami.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

...
Všehochuť /01.05.17
Oblíbené hrnkové knedlíky

Oblíbené hrnkové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zvládne je každý.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /12.11.17
Lilek po španělsku

Lilek po španělsku

Je to lahodný pokrm: originální předkrm, zákusek nebo svačinka. Přitom ho připravíš ...
Všehochuť /27.09.11
Ruská šuba

Ruská šuba

Ruskou klasiku vaří moje rodina už dlouho a všem nám moc chutná.
Linda Melechinová, ...
Všehochuť /30.07.09
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama