Reklama
Krevety v máslové smetaně
Fotogalerie:

Krevety v máslové smetaně

Martina Janujová

Dolní Těrlicko

Zavzpomínej si na chvíle u moře.

Martina Janujová, Dolní Těrlicko

Ingredience

  • 500 g čerstvé nebo mražené krevety
  • 60 g máslo
  • 6 stroužlů česnek
  • 100 ml smetana na vaření
  • 1 hrst čerstvý koriandr
  • 1 hrst hladkolistá petržel
  • 1/2 ks citron
  • podle chuti drcený pepř a mořská sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Krevety očistíme a vyloupeme, posledni díl s ocáskem necháme. Pokud použijeme mražené krevety, necháme je v lednici zcela rozmrznout.

  2. Krevety vložíme do vroucí osolené vody (vody nesmí být moc, jen aby byly krevety ponořené) a přidáme šťávu z 1/2 citronu. Přivedeme k varu a vaříme doměkka. Já jsem měla krevety masitější, vařily se 13 minut. Menším či předvařeným krevetám postačí 5–10 minut, chce to hlídat a zkoušet. Hotové krevety vyndáme, vývar ponecháme.

  3. Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme máslo, přidáme rozmačkaný česnek a necháme rozvonět. Přilijeme vývar z krevet a necháme chvilku povařit, zredukovat. Poté vmícháme smetanu, posekané bylinky a lehce prohřejeme.

  4. Nakonec přidáme uvařené krevety, promícháme a hotové jídlo ještě podle potřeby dochutíme solí a drceným pepřem. Podáváme nejlépe s bílým pečivem, hodily by se i těstoviny.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí roláda „Italia“

Kuřecí roláda „Italia“

Chci se s tebou podělit o recept na báječnou roládu. Markéta Rambousková,...
Všehochuť /23.12.11
Tagliatelle con cozze

Tagliatelle con cozze

Čerstvé těstoviny a slávky - můžeme použít i zmražené a vyloupané.

Kateřina ...

Všehochuť /15.08.13
Dalmátské čufty s rýží

Dalmátské čufty s rýží

Je to vždy vzpomínka na krásnou dovolenou.

Dana Maněvská, Praha

Všehochuť /02.11.16
Tortilla po řecku

Tortilla po řecku

Přebytečnou vodu z okurek trochu slij.

Lucie Rychetská, Týnec nad Sázavou

Všehochuť /02.07.16
Čína po česku

Čína po česku

Vykouzli pochoutku z polotovaru.
Lenka Pešťáková, Město Touškov
Všehochuť /09.04.09
Českolipské masíčko

Českolipské masíčko

Výborné masíčko, které se hodí nejen k nedělnímu obědu.

Nikola Kratochvílová, ...

Všehochuť /18.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu