Reklama
Krevety v chilli omáčce
Fotogalerie:

Krevety v chilli omáčce

Martina Javorská

Brno

Jsou příjemně pikantní, znám je z Thajska.

Martina Javorská,  Brno

Ingredience

  • 5 lžic sójová omáčka
  • 2-3 chilli papričky
  • 2 stroužky česnek
  • 1-2 cm čerstvý zázvor
  • 5 lžic voda
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 600 g vyloupané tygří krevety
  • 100 g kešu oříšky
  • 3 lžíce olej
  • 2 lžičky škrobová moučka
  • jasmínová rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do mísy nalijeme sójovou omáčku, přidáme nadrobno nakrájené chilli papričky zbavené semen, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a vodu. Vše promícháme.

  2. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Do marinády vložíme propláchnuté krevety. Pokud máme mražené krevety, stačí je chvilku propláchnout v horké vodě.

  3. Cibulku přidáme do marinády spolu s kešú oříšky. Vše necháme v chladu marinovat asi 1 hodinu.

  4. Olej hodně rozpálíme, nejlépe ve wok pánvi, a pomocí síta nebo naběračky krevety zprudka opékáme asi 1–2 minuty. Ve zbylé marinádě pak rozmícháme škrobovou moučku, přimícháme ji ke krevetám a povaříme ještě asi 1 minutu.

  5. Podáváme ihned s vařenou jasmínovou rýží.

Tip redakce

Do marinády můžeš přidat i suché sherry, pokrmu dodá pikantní chuť. Pokud nemáš k dispozici čerstvé chilli papričky, použij špetku chilli koření.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cannelloni s mletým masem

Cannelloni s mletým masem

Na plnění používám užší kávovou lžičku.Jsou opravdu skvělé. Erika Kostková,...
Všehochuť /16.06.16
Boršč

Boršč

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /02.02.18
Thajské kuře s kokosovým mlékem

Thajské kuře s kokosovým mlékem

Oblíbila jsem si thajskou kuchyni hlavně proto, že  umí skvěle sladit všechny chutě...

Všehochuť /15.02.15
Sladkokyselé vepřové nudličky

Sladkokyselé vepřové nudličky

Když mám ve spíži konzervované bambusové výhonky, nezapomenu je přidat.

Nikola ...

Všehochuť /20.06.17
Sýrový koláč

Sýrový koláč

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /15.04.19
Grilované kuřecí špízy

Grilované kuřecí špízy

Nezapomeň k nim udělat salát z čerstvé zeleniny a bylinek.

Zdena Kučerová, ...

Všehochuť /19.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu