Reklama
Krevety v chilli omáčce
Fotogalerie:

Krevety v chilli omáčce

Martina Javorská

Brno

Jsou příjemně pikantní, znám je z Thajska.

Martina Javorská,  Brno

Ingredience

  • 5 lžic sójová omáčka
  • 2-3 chilli papričky
  • 2 stroužky česnek
  • 1-2 cm čerstvý zázvor
  • 5 lžic voda
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 600 g vyloupané tygří krevety
  • 100 g kešu oříšky
  • 3 lžíce olej
  • 2 lžičky škrobová moučka
  • jasmínová rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do mísy nalijeme sójovou omáčku, přidáme nadrobno nakrájené chilli papričky zbavené semen, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a vodu. Vše promícháme.

  2. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Do marinády vložíme propláchnuté krevety. Pokud máme mražené krevety, stačí je chvilku propláchnout v horké vodě.

  3. Cibulku přidáme do marinády spolu s kešú oříšky. Vše necháme v chladu marinovat asi 1 hodinu.

  4. Olej hodně rozpálíme, nejlépe ve wok pánvi, a pomocí síta nebo naběračky krevety zprudka opékáme asi 1–2 minuty. Ve zbylé marinádě pak rozmícháme škrobovou moučku, přimícháme ji ke krevetám a povaříme ještě asi 1 minutu.

  5. Podáváme ihned s vařenou jasmínovou rýží.

Tip redakce

Do marinády můžeš přidat i suché sherry, pokrmu dodá pikantní chuť. Pokud nemáš k dispozici čerstvé chilli papričky, použij špetku chilli koření.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koktejl s granátovým jablkem

Koktejl s granátovým jablkem

Na slavnostní stůl patří nejen výborné jídlo, ale i dobré pití. Připrav si koktejl ...
Všehochuť /31.12.13
Francouzské bagety

Francouzské bagety

Jiné už nebudeš chtít.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Všehochuť /15.11.15
Zelné závitky s rýží

Zelné závitky s rýží

Slanina jim dodá vůni.

Monika Čermáková, Praha

Všehochuť /10.11.18
 Játra po francouzsku

Játra po francouzsku

Kuchaři od Seiny jsou právem vyhlášení po celém světě.

Romana Hradecká, ...

Všehochuť /01.12.14
Kuřecí křidýlka po bulharsku

Kuřecí křidýlka po bulharsku

Tento recept jsem si přivezla z dovolené.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /28.02.10
Středomořský květák

Středomořský květák

Do strouhanky můžeš dát strouhaný parmazán.


Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /24.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu