Reklama
Kološvárské zelí
Fotogalerie:

Kološvárské zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Maďarské jídlo, které chuťové buňky mile překvapí. 

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 1 sáček kysané zelí
  • 2 cibule
  • trocha oleje
  • 2 sáčky předvařená rýže
  • sůl podle potřeby
  • 3 hřebíčky
  • 3 kuličky nové koření
  • 6 stroužků česnek
  • 2 paprikové klobásy
  • 1 konzerva vepřové maso
  • 1 lžíce červená sladká paprika
  • pepř podle chuti
  • 1/2 kelímku sladká smetana
  • 1/2 kelímku kysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kysané zelí připravíme klasickým způsobem s jednou cibulí osmaženou na troše oleje a odstavíme z plotny. 

  2. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením, vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout.  

  3. Na cibuli a 6 stroužcích česneku opečeme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu. Konzervu s vepřovým masem vyklopíme, nakrájíme na kostičky a přidáme prohřát ke klobásovému základu. 

  4. Vše silně ochutíme červenou paprikou. Do pekáčku nasypeme rýži, zelí a masovou směs. Opepříme a vše společně promícháme. V hrnečku rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na půl hodiny zapéct. 


Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čínské závitky

Čínské závitky

Vhodnou přílohou je zeleninový salát. Šárka Adámková, Praha
Všehochuť /24.11.10
Italské lasagne s mletým masem a rajčaty

Italské lasagne s mletým masem a rajčaty

Příprava italských lasagní s mletým masem a rajčaty se může zdát složitá, ale ...
Všehochuť /25.05.12
Plněné mušle

Plněné mušle

Hotový pokrm posypeme pažitkou.

Jitka Moravcová, České  Budějovice

Všehochuť /05.06.16
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Hovězí po makedonsku

Hovězí po makedonsku

Na dovolenou se dobře vzpomíná nad plným talířem.
Jana Paurová, Praha 4
Všehochuť /23.09.08
Mořská směs

Mořská směs

Máslo, česnek, víno a petrželka – to je základ skvělé pochoutky z mořských ...

Všehochuť /19.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu