Reklama
Kološvárské zelí
Fotogalerie:

Kološvárské zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Maďarské jídlo, které chuťové buňky mile překvapí. 

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 1 sáček kysané zelí
  • 2 cibule
  • trocha oleje
  • 2 sáčky předvařená rýže
  • sůl podle potřeby
  • 3 hřebíčky
  • 3 kuličky nové koření
  • 6 stroužků česnek
  • 2 paprikové klobásy
  • 1 konzerva vepřové maso
  • 1 lžíce červená sladká paprika
  • pepř podle chuti
  • 1/2 kelímku sladká smetana
  • 1/2 kelímku kysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kysané zelí připravíme klasickým způsobem s jednou cibulí osmaženou na troše oleje a odstavíme z plotny. 

  2. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením, vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout.  

  3. Na cibuli a 6 stroužcích česneku opečeme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu. Konzervu s vepřovým masem vyklopíme, nakrájíme na kostičky a přidáme prohřát ke klobásovému základu. 

  4. Vše silně ochutíme červenou paprikou. Do pekáčku nasypeme rýži, zelí a masovou směs. Opepříme a vše společně promícháme. V hrnečku rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na půl hodiny zapéct. 


Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Quiche s tuňákem a rajčaty

Quiche s tuňákem a rajčaty

Francouzský slaný koláč vždy zvedne náladu. Bernadeta Pavlíková, Krnov  
Všehochuť /06.09.12
Rybí filety po švédsku

Rybí filety po švédsku

Máme rádi ryby, i děti si na nich pochutnají.
Zbyněk Moravec, Dobříš
Všehochuť /03.10.12
Pražma na bylinkách s popraskanými brambory

Pražma na bylinkách s popraskanými brambory

DELIKATESA HODNÁ MISTRA

Tuto lahodnou rybu zasvětili staří Řekové bohyni lásky ...

Všehochuť /27.07.18
Domácí gnocchi alla siciliana

Domácí gnocchi alla siciliana

Gnocchi si můžeme snadno připravit doma.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /23.06.13
Bavorská pečeně se zelím

Bavorská pečeně se zelím

Dělám ji podle sestřenice, která už léta žije v Německu. Pravidelně si ...

Všehochuť /04.02.14
Vepřová pečínka na medu

Vepřová pečínka na medu

Podle Ivety Nové z Kroměříže

Všehochuť /09.01.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama