Reklama
Reklama
Koláč s uzeným lososem
Fotogalerie:

Koláč s uzeným lososem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je dám jen do trouby.

Monika Kropáčková, Pardubice 

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 3 lžíce olej
  • 1 pórek
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • 2 hrsti baby špenátových lístků
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • 1 kelímek tučné zakysané smetany
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 200 g uzeného lososa

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

320 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme 6 kruhů. Kulaté zapékací misky lehce vymažeme olejem a vložíme vykrojené kusy těsta tak, aby vznikly vyvýšené okraje.

  2. Pórek a cibulku pokrájíme na tenká kolečka a obojí zpěníme na oleji. Společně je podusíme zhruba 10 minut, přidáme oprané a okapané špenátové lístky a necháme zavadnout. 

  3. Směs ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, sýrem a vmícháme do zchladlé pórkové směsi. 

  4. Směs rozdělíme na těsto do připravených misek. Navrch klademe kousky uzeného lososa, koláčky vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 200 ºC pečeme asi 20 minut.

  5. krok5

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce barvená v řepě

Vejce barvená v řepě

Alice Burianová, Chrudim
Všehochuť /19.03.18
Domácí uzená polévka

Domácí uzená polévka

Dělám ji vždy, když potřebuju maso na šunkofleky.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /27.05.10
Králík po kanadsku

Králík po kanadsku

Jako příloha se hodí brambory nebo rýže.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Všehochuť /12.08.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Sýrové misky

Sýrové misky

Zkus k večeři nebo k obědu připravit něco netradičního.
Marie Vodová, ...
Všehochuť /08.12.10
Řepná polévka

Řepná polévka

Tato polévka je levná a moc dobrá.
Kateřina Gajová, Brno
Všehochuť /05.08.11
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama