Reklama
Koláč s uzeným lososem
Fotogalerie:

Koláč s uzeným lososem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je dám jen do trouby.

Monika Kropáčková, Pardubice 

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 3 lžíce olej
  • 1 pórek
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • 2 hrsti baby špenátových lístků
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • 1 kelímek tučné zakysané smetany
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 200 g uzeného lososa

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

320 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme 6 kruhů. Kulaté zapékací misky lehce vymažeme olejem a vložíme vykrojené kusy těsta tak, aby vznikly vyvýšené okraje.

  2. Pórek a cibulku pokrájíme na tenká kolečka a obojí zpěníme na oleji. Společně je podusíme zhruba 10 minut, přidáme oprané a okapané špenátové lístky a necháme zavadnout. 

  3. Směs ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, sýrem a vmícháme do zchladlé pórkové směsi. 

  4. Směs rozdělíme na těsto do připravených misek. Navrch klademe kousky uzeného lososa, koláčky vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 200 ºC pečeme asi 20 minut.

  5. krok5

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maďarské hortobágy

Maďarské hortobágy

Recept jsem si přivezla z dovolené. Mirka Koulová, Uherský Brod
Všehochuť /19.01.13
Plněná dýně

Plněná dýně

Podávám ji spolu s bramborovou kaší. 

Věra Novotná, Vlašim

Všehochuť /20.10.16
Slovenský kapustový prívarok s vejci

Slovenský kapustový prívarok s vejci

Protože prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť, můžeme ho dochutit octem.

...

Všehochuť /10.01.15
Fenyklová pizza

Fenyklová pizza

Díky nasekané nati je chuť fenyklu výrazná.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /01.02.14
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Malinové tiramisu

Malinové tiramisu

Úžasně voní, a ta kombinace s likérem!

Tereza Doležalová, Jihlava

Všehochuť /09.08.16
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama