Reklama
Reklama
Koláč s uzeným lososem
Fotogalerie:

Koláč s uzeným lososem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je dám jen do trouby.

Monika Kropáčková, Pardubice 

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 3 lžíce olej
  • 1 pórek
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • 2 hrsti baby špenátových lístků
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • 1 kelímek tučné zakysané smetany
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 200 g uzeného lososa

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

320 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme 6 kruhů. Kulaté zapékací misky lehce vymažeme olejem a vložíme vykrojené kusy těsta tak, aby vznikly vyvýšené okraje.

  2. Pórek a cibulku pokrájíme na tenká kolečka a obojí zpěníme na oleji. Společně je podusíme zhruba 10 minut, přidáme oprané a okapané špenátové lístky a necháme zavadnout. 

  3. Směs ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, sýrem a vmícháme do zchladlé pórkové směsi. 

  4. Směs rozdělíme na těsto do připravených misek. Navrch klademe kousky uzeného lososa, koláčky vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 200 ºC pečeme asi 20 minut.

  5. krok5

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (20.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené papriky po toskánsku

Pečené papriky po toskánsku

Do sýrové směsi můžeš vmíchat 200 g nasekané kvalitní šunky. Petra ...
Všehochuť /09.08.15
Exotická směs

Exotická směs

Vyzkoušej maso na medu a rozinkách!
Gabriela Kerberová, Rychnov n. Kněžnou
Všehochuť /02.07.09
Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Dobře odležení jsou nejlepší, ale bohužel je dlouho ‚‚ležet‘‘ nikdy nenecháme.
...
Všehochuť /16.12.10
Citronové tiramisu

Citronové tiramisu

Úžasná variace skvělé klasiky.

Eliška Kajetánová, Plzeň

Všehochuť /02.09.16
Rakouské vafle

Rakouské vafle

I když se vafle dělávají se šlehačkou, zmrzlinou i ovocem, tyto mají tak výraznou ...

Všehochuť /11.03.12
Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Sezona dýní je konečně tady.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /01.12.14
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama