Reklama
Koláč s česnekem
Fotogalerie:

Koláč s česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Martiny Poučkové z Děčína

Ingredience

  • 300 g listového těsta
  • 4 palice česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžička sekaného tymiánu
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 g krémového kozího sýra
  • 60 g tvrdého kozího sýra
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany
  • 100 g créme fraîche

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto rozválíme podle velikosti formy. Formu vyložíme těstem a uchováme v chladu.

  2. Připravíme zkaramelizovaný česnek. Stroužky česneku oloupeme a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a na mírném ohni povaříme 3 minuty. Poté slijeme vodu a osušený česnek osmahneme na oleji asi 2 minuty. Přidáme ocet, hrnek vody a opět přivedeme k varu a vaříme 10 minut.

  3. Přisypeme cukr, bylinky a lžičku soli a dál 10 minut vaříme, dokud se téměř všechna voda nevyvaří a stroužky se nepokryjí tmavým sirupem. Sundáme z ohně.

  4. Dno těsta ve formě posypeme kousky měkkého sýra a nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidáme česnek i se sirupem. V misce prošleháme vejce se smetanou a créme fraîche, osolíme i opepříme a směsí zalijeme česnek. Pečme v troubě při 180 °C 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Oblíbené hrnkové knedlíky

Oblíbené hrnkové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zvládne je každý. Petr Vozihnoj, Šumperk
Všehochuť /12.11.17
Italské dortíky ze špaget se sušenými rajčaty

Italské dortíky ze špaget se sušenými rajčaty

Nejsou vůbec tak pracné, jak to vypadá na první pohled.
Jiřina Velebilová, Dobříš
Všehochuť /23.05.13
Margarita

Margarita

Jeden z nejznámějších koktejlů.

Libuše Neradová, Karlovy Vary

Všehochuť /01.08.14
Masová polévka se sýrem ze Saska

Masová polévka se sýrem ze Saska

Ochutnal jsem ji na návštěvě u kolegy a byla vynikající.
Zbyněk ...
Všehochuť /30.03.10
Pochoutka ze Sardinie

Pochoutka ze Sardinie

Malloreddus lze nahradit mušličkami.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /31.05.16
Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Zdravou pomazánku si oblíbí každý.
Lenka Kučerová, Boskovice
Všehochuť /22.03.10
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama