Reklama
Koláč s česnekem
Fotogalerie:

Koláč s česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Martiny Poučkové z Děčína

Ingredience

  • 300 g listového těsta
  • 4 palice česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžička sekaného tymiánu
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 g krémového kozího sýra
  • 60 g tvrdého kozího sýra
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany
  • 100 g créme fraîche

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto rozválíme podle velikosti formy. Formu vyložíme těstem a uchováme v chladu.

  2. Připravíme zkaramelizovaný česnek. Stroužky česneku oloupeme a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a na mírném ohni povaříme 3 minuty. Poté slijeme vodu a osušený česnek osmahneme na oleji asi 2 minuty. Přidáme ocet, hrnek vody a opět přivedeme k varu a vaříme 10 minut.

  3. Přisypeme cukr, bylinky a lžičku soli a dál 10 minut vaříme, dokud se téměř všechna voda nevyvaří a stroužky se nepokryjí tmavým sirupem. Sundáme z ohně.

  4. Dno těsta ve formě posypeme kousky měkkého sýra a nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidáme česnek i se sirupem. V misce prošleháme vejce se smetanou a créme fraîche, osolíme i opepříme a směsí zalijeme česnek. Pečme v troubě při 180 °C 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s olivami

Salát s olivami

Ani o svátcích bychom neměli zapomínat na jídla ze zeleniny.  Jana Diblíková, ...
Všehochuť /08.02.12
Arabský dezert s mandlemi

Arabský dezert s mandlemi

Namura je velmi oblíbený moučník.

Jana Bunniová, Praha

Všehochuť /28.08.17
Kuře po anglicku

Kuře po anglicku

Tomuto kuřeti doma říkáme také „nedělní“, je to totiž skutečný svátek pro ...
Všehochuť /28.06.10
Pečené brambory se sýrovým fondue

Pečené brambory se sýrovým fondue

Velmi snadná příprava, přitom chutnají báječně. Podávám k nim sklenku ...

Všehochuť /07.11.16
Cuketa po řecku

Cuketa po řecku

Svěží letní večeře z cuket.

Kateřina Hanáková, Ostrava Poruba

Všehochuť /14.08.12
Fíková marmeláda s vůní skořice

Fíková marmeláda s vůní skořice

Provoň svou domácí marmeládu trochou exotiky a při její přípravě využij ...

Všehochuť /22.08.17
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama