Reklama
Reklama
Koláč s česnekem
Fotogalerie:

Koláč s česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Martiny Poučkové z Děčína

Ingredience

  • 300 g listového těsta
  • 4 palice česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžička sekaného tymiánu
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 g krémového kozího sýra
  • 60 g tvrdého kozího sýra
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany
  • 100 g créme fraîche

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto rozválíme podle velikosti formy. Formu vyložíme těstem a uchováme v chladu.

  2. Připravíme zkaramelizovaný česnek. Stroužky česneku oloupeme a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a na mírném ohni povaříme 3 minuty. Poté slijeme vodu a osušený česnek osmahneme na oleji asi 2 minuty. Přidáme ocet, hrnek vody a opět přivedeme k varu a vaříme 10 minut.

  3. Přisypeme cukr, bylinky a lžičku soli a dál 10 minut vaříme, dokud se téměř všechna voda nevyvaří a stroužky se nepokryjí tmavým sirupem. Sundáme z ohně.

  4. Dno těsta ve formě posypeme kousky měkkého sýra a nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidáme česnek i se sirupem. V misce prošleháme vejce se smetanou a créme fraîche, osolíme i opepříme a směsí zalijeme česnek. Pečme v troubě při 180 °C 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Waldorfský kuřecí salát

Waldorfský kuřecí salát

Kuřecí maso, hroznové víno a lusky spojené pikantní zálivkou z plísňového sýra ...
Všehochuť /21.07.13
Jednohubky s kuřecími balíčky

Jednohubky s kuřecími balíčky

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /04.01.18
Italský salát

Italský salát

Ochutnej vynikající osvěžující svačinku.
Nikola Bilová, Rybí
Všehochuť /22.03.10
Australské placičky

Australské placičky

Jsou dobré a zdravé. Můžeš je mlsat úplně bez výčitek.
Marcela Vincenciová, ...
Všehochuť /25.08.11
Musaka s mrkví

Musaka s mrkví

Zapečený pokrm připravený z mletého hovězího masa, mrkve, brambor a vajec.
Všehochuť /11.06.17
Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Nejlépe ti bude chutnat s rýží.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /26.02.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama