Reklama
Koláč s česnekem
Fotogalerie:

Koláč s česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Martiny Poučkové z Děčína

Ingredience

  • 300 g listového těsta
  • 4 palice česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžička sekaného tymiánu
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 g krémového kozího sýra
  • 60 g tvrdého kozího sýra
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany
  • 100 g créme fraîche

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto rozválíme podle velikosti formy. Formu vyložíme těstem a uchováme v chladu.

  2. Připravíme zkaramelizovaný česnek. Stroužky česneku oloupeme a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a na mírném ohni povaříme 3 minuty. Poté slijeme vodu a osušený česnek osmahneme na oleji asi 2 minuty. Přidáme ocet, hrnek vody a opět přivedeme k varu a vaříme 10 minut.

  3. Přisypeme cukr, bylinky a lžičku soli a dál 10 minut vaříme, dokud se téměř všechna voda nevyvaří a stroužky se nepokryjí tmavým sirupem. Sundáme z ohně.

  4. Dno těsta ve formě posypeme kousky měkkého sýra a nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidáme česnek i se sirupem. V misce prošleháme vejce se smetanou a créme fraîche, osolíme i opepříme a směsí zalijeme česnek. Pečme v troubě při 180 °C 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Indické kuře s opečenou zeleninkou

Indické kuře s opečenou zeleninkou

Indickou kuchyni jsem si zamilovala, je velice rozmanitá a voní nejrůznějším ...
Všehochuť /26.05.13
Citronové tiramisu

Citronové tiramisu

Úžasná variace skvělé klasiky.

Eliška Kajetánová, Plzeň

Všehochuť /02.09.16
Králičí biftečky

Králičí biftečky

Chováme králíky, a aby nebyly stále dokola jen pečínky, snažím se vymýšlet nové...
Všehochuť /07.10.11
Domácí gnocchi alla siciliana

Domácí gnocchi alla siciliana

Gnocchi si můžeme snadno připravit doma.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /23.06.13
Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Tenhle boršč je určený hlavně pro vegetariány, ale protože chutná po uzeném, ...
Všehochuť /23.05.11
Rajčatové čatní

Rajčatové čatní

Toto čatní je lahoda.
Tomáš Líbal, Mladá Boleslav
Všehochuť /03.11.08
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama