Reklama
Kávový tres leches
Fotogalerie:

Kávový tres leches

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento dezert, v překladu třímlékový, údajně pochází z Mexika. V Latinské Americe je velmi oblíbený.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 165 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 115 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 5 vajec
  • 1 dřeň z vanilkového lusku
  • 125 ml silné kávy
  • 350 g kondenzovaného mléka
  • 400 g kondenzovaného slazeného mléka
  • 375 ml smetany ke šlehání
  • 2-3 lžičky instantní kývy
  • pár kapek vanil. extraktu
  • 2 lžíce cukru moučky
  • na posyp hoblinky tmavé čokolády

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme s kypřicím práškem do mísy a dáme stranou. V jiné míse ušleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a prošleháme tak, aby se vše spojilo. Potom po částech přisypáváme moučnou směs. Nakonec zašleháme dřeň z vanilkového lusku.

  2. Těsto vlijeme do formy o velikosti 23 x 33 cm vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 175 °C. Ještě horký korpus propícháme vidličkou a necháme ve formě vychladnout.

  3. Kondenzovaná mléka smícháme s instantní kávou a směsí přelijeme vychladlý korpus. Poté jej zakryjeme fólií a dáme na 2 hodiny do lednice. Smetanu promícháme s instantní kávou a ušleháme ji dotuha. Přidáme vanilkový extrakt a cukr. Poté šlehačku rozetřeme na korpus a koláč zasypeme hoblinkami čokolády.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Asijské nudle

Asijské nudle

Nudle jsou mým oblíbeným jídlem, dají se připravit na mnoho způsobů. Toto je jeden...
Všehochuť /22.09.13
Boršč

Boršč

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /02.02.18
Smažená vejce po thajsku

Smažená vejce po thajsku

Thajci přidávají chilli koření úplně do všeho.

Magdalena Králová, Trutnov

Všehochuť /11.04.16
Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Připravuji je jako slavnostní předkrm.

Monika Kratochvílová, Jihlava

Všehochuť /05.01.17
Toskánské kuřátko

Toskánské kuřátko

Zajímavá chuť, minimální práce s vařením – to jsou nesporné výhody tohoto jídla.
...
Všehochuť /31.10.08
Drožďová polévka se zeleninou a karí

Drožďová polévka se zeleninou a karí

Je opravdu výborná a krásně voní.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /03.01.17
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama