Reklama
Kávový tres leches
Fotogalerie:

Kávový tres leches

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento dezert, v překladu třímlékový, údajně pochází z Mexika. V Latinské Americe je velmi oblíbený.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 165 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 115 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 5 vajec
  • 1 dřeň z vanilkového lusku
  • 125 ml silné kávy
  • 350 g kondenzovaného mléka
  • 400 g kondenzovaného slazeného mléka
  • 375 ml smetany ke šlehání
  • 2-3 lžičky instantní kývy
  • pár kapek vanil. extraktu
  • 2 lžíce cukru moučky
  • na posyp hoblinky tmavé čokolády

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme s kypřicím práškem do mísy a dáme stranou. V jiné míse ušleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a prošleháme tak, aby se vše spojilo. Potom po částech přisypáváme moučnou směs. Nakonec zašleháme dřeň z vanilkového lusku.

  2. Těsto vlijeme do formy o velikosti 23 x 33 cm vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 175 °C. Ještě horký korpus propícháme vidličkou a necháme ve formě vychladnout.

  3. Kondenzovaná mléka smícháme s instantní kávou a směsí přelijeme vychladlý korpus. Poté jej zakryjeme fólií a dáme na 2 hodiny do lednice. Smetanu promícháme s instantní kávou a ušleháme ji dotuha. Přidáme vanilkový extrakt a cukr. Poté šlehačku rozetřeme na korpus a koláč zasypeme hoblinkami čokolády.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Penne rigate s domácím pestem

Penne rigate s domácím pestem

Jednoduché, chutné a hlavně rychlé jídlo s vůní Itálie. Ivana Buchtová, Hněvošice
Všehochuť /05.09.12
Tenká pizza na plech

Tenká pizza na plech

Dávám přednost tenkému těstu.

Monika Klímová, Moravský Krumlov

Všehochuť /16.04.16
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Peče ho maminka v Bavorsku, kde je moučník moc oblíbený.
Eva Schejbalová, ...
Všehochuť /23.01.11
Milánské těstoviny

Milánské těstoviny

...aneb plněné potrubí.
Jana Hynečková, Praha
Všehochuť /05.12.08
Kuřecí prsíčka poitalsku

Kuřecí prsíčka poitalsku

Vyzkoušeli jsme tento recept s přítelkyní  a je to opravdová lahůdka, něco ...

Všehochuť /24.10.12
Kuřecí vývar se špekovými knedlíčky

Kuřecí vývar se špekovými knedlíčky

Jestli nemáš nadváhu, dopřej si pár vepřových škvarků.
Pavla Bláhová, Říčany
...
Všehochuť /11.10.11
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama