Reklama
Reklama
Katalánská roláda
Fotogalerie:

Katalánská roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Ingredience

  • 200  g hořké čokolády
  • 1/3 hrnku silné kávy
  • 150  g cukru moučky
  • 7 vajec
  • 50 ml pomerančového likéru nebo rumu
  • 1 smetana ke šlehání
  • trocha cukru
  • 1 mandarinkový kompot
  • kakao na posypání nebo čokoláda ke strouhání

Doba přípravy

Počet porcí

10 kousků

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s teplou kávou. Ve šlehači utřeme žloutky s cukrem v pevný krém a pomalu do něj vmícháme vlažnou čokoládovou hmotu.

  2. Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků a po částech jej vmícháme do připravené čokoládové hmoty. Těsto vylijeme na plech na  vymazaný pečicí papír a pečeme při 180 °C. Jakmile se těsto na okrajích odlepí od papíru (provedeme také zkoušku špejlí), troubu vypneme, otevřeme dvířka a necháme těsto ještě chvilku dojít.

  3. Horký plát opatrně stočíme do utěrky a necháme vychladnout. Těsto rozvineme, pokapeme likérem a plníme ušlehanou smetanou s cukrem, sypeme ovocem a nakonec zavineme.

  4. Moučník posypeme kakaem nebo čokoládovými hoblinkami, můžeme dozdobit ovocem.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové s pórkem po čínsku

Vepřové s pórkem po čínsku

Kombinace surovin je trochu neobvyklá, ale chuť je skvělá. Helena Hájková, Vysoká ...
Všehochuť /21.01.15
Nealko Mojito

Nealko Mojito

Je skvělé i bez rumu!
Simona Uzlová, Praha
Všehochuť /22.12.08
Čínské nudle se zeleninou

Čínské nudle se zeleninou

Někdy přidávám také kousky žampionů nebo hrášek, směs je pak pěkně barevná.

...

Všehochuť /01.09.16
Řecké mušle

Řecké mušle

Ze středomořské dovolené jsme si přivezli spoustu mušlí a mě napadlo, že je škoda ...
Všehochuť /03.10.08
Indické placky

Indické placky

Jsou u nás velmi oblíbené pro svoji chuť i jednoduchost.
Karolína Durdová, ...
Všehochuť /21.11.08
Brambora po vídeňsku

Brambora po vídeňsku

Nemusíš si na ní pochutnávat jen ve Vídni.

Luccie Blahová, Slavičín

Všehochuť /06.07.13
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama