Katalánská roláda
Fotogalerie:

Katalánská roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Ingredience

  • 200  g hořké čokolády
  • 1/3 hrnku silné kávy
  • 150  g cukru moučky
  • 7 vajec
  • 50 ml pomerančového likéru nebo rumu
  • 1 smetana ke šlehání
  • trocha cukru
  • 1 mandarinkový kompot
  • kakao na posypání nebo čokoláda ke strouhání

Doba přípravy

Počet porcí

10 kousků

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s teplou kávou. Ve šlehači utřeme žloutky s cukrem v pevný krém a pomalu do něj vmícháme vlažnou čokoládovou hmotu.

  2. Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků a po částech jej vmícháme do připravené čokoládové hmoty. Těsto vylijeme na plech na  vymazaný pečicí papír a pečeme při 180 °C. Jakmile se těsto na okrajích odlepí od papíru (provedeme také zkoušku špejlí), troubu vypneme, otevřeme dvířka a necháme těsto ještě chvilku dojít.

  3. Horký plát opatrně stočíme do utěrky a necháme vychladnout. Těsto rozvineme, pokapeme likérem a plníme ušlehanou smetanou s cukrem, sypeme ovocem a nakonec zavineme.

  4. Moučník posypeme kakaem nebo čokoládovými hoblinkami, můžeme dozdobit ovocem.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené kuřecí prsíčko

Pečené kuřecí prsíčko

S těstovinami tagliatelle a čokoládovou chilli omáčkou je to mňamka. Ilona ...
Všehochuť /04.05.11
Krůtí steak s cuketovým ragú

Krůtí steak s cuketovým ragú

Jestli budeš podávat jako přílohu brambory, nebo ti bude stačit zelenina, záleží jen na...

Všehochuť /20.06.17
Kurkumové karé

Kurkumové karé

Kurkuma má nádhernou barvu.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.02.12
Gnocchi s vůní šalvěje

Gnocchi s vůní šalvěje

Pokud neseženeme italský krémový sýr crescenza nebo stracchino, můžeme gnocchi posypat ...

Všehochuť /28.07.16
Toki pompos

Toki pompos

Čti pompoš, je to maďarský sytý slaný koláč.

Marie Kratochvílová, Praha

Všehochuť /08.12.15
Palau z Ruska

Palau z Ruska

Je to naše rodinné jídlo, které ještě za války dovezl z ciziny děda.
Irena ...
Všehochuť /24.11.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama