Reklama
Reklama
Katalánská roláda
Fotogalerie:

Katalánská roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Ingredience

  • 200  g hořké čokolády
  • 1/3 hrnku silné kávy
  • 150  g cukru moučky
  • 7 vajec
  • 50 ml pomerančového likéru nebo rumu
  • 1 smetana ke šlehání
  • trocha cukru
  • 1 mandarinkový kompot
  • kakao na posypání nebo čokoláda ke strouhání

Doba přípravy

Počet porcí

10 kousků

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s teplou kávou. Ve šlehači utřeme žloutky s cukrem v pevný krém a pomalu do něj vmícháme vlažnou čokoládovou hmotu.

  2. Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků a po částech jej vmícháme do připravené čokoládové hmoty. Těsto vylijeme na plech na  vymazaný pečicí papír a pečeme při 180 °C. Jakmile se těsto na okrajích odlepí od papíru (provedeme také zkoušku špejlí), troubu vypneme, otevřeme dvířka a necháme těsto ještě chvilku dojít.

  3. Horký plát opatrně stočíme do utěrky a necháme vychladnout. Těsto rozvineme, pokapeme likérem a plníme ušlehanou smetanou s cukrem, sypeme ovocem a nakonec zavineme.

  4. Moučník posypeme kakaem nebo čokoládovými hoblinkami, můžeme dozdobit ovocem.

Pošli recept! 12/2017 (3.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mexické grilované plněné papriky

Mexické grilované plněné papriky

Podle receptu Dity Horákové z Plzně
Všehochuť /19.11.18
Exotická směs

Exotická směs

Vyzkoušej maso na medu a rozinkách!
Gabriela Kerberová, Rychnov n. Kněžnou
Všehochuť /02.07.09
Nudličky à la čína

Nudličky à la čína

Čína je nenáročné jídlo na přípravu a hlavně mnoha lidem chutná.

Renata ...

Všehochuť /21.07.16
Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Orientální arašídové těstoviny z jednoho hrnce

Příprava nemůže být jednodušší – všechny suroviny se vaří najednou a je ...

Všehochuť /06.05.17
Indické khičri

Indické khičri

Fazole mungo chutnají jako zelený hrášek.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Všehochuť /19.06.15
Kuře Tchaj-pej

Kuře Tchaj-pej

Mladé baby mrkvičky kupuji mražené, mají lepší chuť než čerstvé, ale přerostlé ...

Všehochuť /18.07.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama