Reklama
Karibský nákyp
Fotogalerie:

Karibský nákyp

Kateřina Gajová

Brno
Pro toho, kdo má rád kokos, je to delikatesa.
Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • hrst rozinky
  • 2 lžíce rum
  • 150 g rýže
  • 1 mango
  • 4 lžíce kokos strouhaný
  • na posypání kokos strouhaný
  • špetka kardamom
  • 1 lžička skořice
  • 150 ml podmáslí
  • 2 vejce
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rozinky zalijeme rumem.
  2. Rýži uvaříme ‚‚na skus‘‘ (asi 30 minut). Mango rozpůlíme a vydlabeme lžičkou dužinu. Nakrájíme ji na malé kousky a promícháme s rýží, kokosem, rozinkami a kořením. V podmáslí rozšleháme vejce. Přidáme je k rýži.
  3. Směs v zapékací misce vymazané máslem pečeme 35 minut při 190 °C. 10 minut před koncem poklademe povrch máslem a posypeme strouhaným kokosem. Když zezlátne, je nákyp hotový.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mortadella

Mortadella

Doma vyrobená nemá chybu! Milan Rabiňák, Bruntál
Všehochuť /14.06.11
Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Mám ráda pizzy, takže se mi zalíbil recept na tento koláč, který mám ...
Všehochuť /09.04.09
Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Dýně plněná mletým masem s brusinkami

Nádivka se jí přímo z dýňových plodů, vypadá to i chutná opravdu skvěle ...

Všehochuť /07.09.16
Králičí biftečky

Králičí biftečky

Chováme králíky, a aby nebyly stále dokola jen pečínky, snažím se vymýšlet nové...
Všehochuť /07.10.11
Indian Butter Chicken - "Indické máslové kuře"

Indian Butter Chicken - "Indické máslové kuře"

Chutě indické kuchyně mě poprvé oslovily v Anglii. Nicméně i v Čechách nalezneme ...

Všehochuť /23.05.13
Pomazánka ze sójového masa

Pomazánka ze sójového masa

Petra Hlobilová, Olomouc

Všehochuť /25.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu