Reklama
Reklama
Kapustové závitky s rýží
Fotogalerie:

Kapustové závitky s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 4 velké kapustové listy
  • 500 g libového mletého masa
  • 1 vejce
  • 2 větší cibule
  • 200 g čerstvých hub
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g šunky (uzené maso nebo slanina)
  • dle potřeby: sůl, pepř, drcený kmín, tymián a strouhanka
  • 300 g rajčat

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z listů podle potřeby odřízneme dřevnatý řapík.

  2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do ní připravené kapustové listy a asi 1–2 minuty povaříme, aby listy byly poloměkké. Ty pak vyndáme a propláchneme studenou vodou. Listům paličkou na maso naklepeme silný střed.

  3. V míse smícháme mleté maso, vejce, nasekanou jednu cibuli a houby (pokud použijeme sušené, musíme je předem namočit), utřený česnek, nakrájenou šunku, sůl, koření a strouhanku. Vše dobře propracujeme. Ze směsi vytvarujeme váleček a dáme doprostřed listu. Kraje listu přehneme přes maso a potom závitek svineme. Hotové rolky můžeme převázat nití.

  4. Do zapékací misky dáme na dno nakrájenou 1 cibuli a rajčata, osolíme, opepříme a přidáme 4 snítky tymiánu. Na tento základ položíme závitky.

  5. Pečeme přikryté při 190 °C asi 30 minut, podle potřeby podléváme a po odkrytí ještě dopečeme, aby se nám odpařila přebytečná voda. Kdo chce, může do výpeku přidat ještě smetanu nebo ho zahustit moukou.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí gyros

Kuřecí gyros

Je to skvělá a voňavá rychlovka. Lucie Jahodová, Lačnov
Všehochuť /13.09.13
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Těstoviny s avokádem a sušenými rajčaty

Těstoviny s avokádem a sušenými rajčaty

Výborný a rychlý oběd.

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Všehochuť /08.01.13
Italské těstoviny

Italské těstoviny

Těstoviny nezapomeň posypat sýrem.

Markéta Nigrínová, Hořice

Všehochuť /04.02.13
Pečené fazole s pivem

Pečené fazole s pivem

Podle receptu

Josefa Krejčího z Dvora Králové nad Labem

Všehochuť /22.11.18
Plněné vinné listy

Plněné vinné listy

Oblíbená a tradiční pochoutka z Bulharska, odkud pocházím.
Vasil Černev, ...
Všehochuť /20.10.09
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama