Reklama
Reklama
Kapustové závitky s rýží
Fotogalerie:

Kapustové závitky s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 4 velké kapustové listy
  • 500 g libového mletého masa
  • 1 vejce
  • 2 větší cibule
  • 200 g čerstvých hub
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g šunky (uzené maso nebo slanina)
  • dle potřeby: sůl, pepř, drcený kmín, tymián a strouhanka
  • 300 g rajčat

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z listů podle potřeby odřízneme dřevnatý řapík.

  2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do ní připravené kapustové listy a asi 1–2 minuty povaříme, aby listy byly poloměkké. Ty pak vyndáme a propláchneme studenou vodou. Listům paličkou na maso naklepeme silný střed.

  3. V míse smícháme mleté maso, vejce, nasekanou jednu cibuli a houby (pokud použijeme sušené, musíme je předem namočit), utřený česnek, nakrájenou šunku, sůl, koření a strouhanku. Vše dobře propracujeme. Ze směsi vytvarujeme váleček a dáme doprostřed listu. Kraje listu přehneme přes maso a potom závitek svineme. Hotové rolky můžeme převázat nití.

  4. Do zapékací misky dáme na dno nakrájenou 1 cibuli a rajčata, osolíme, opepříme a přidáme 4 snítky tymiánu. Na tento základ položíme závitky.

  5. Pečeme přikryté při 190 °C asi 30 minut, podle potřeby podléváme a po odkrytí ještě dopečeme, aby se nám odpařila přebytečná voda. Kdo chce, může do výpeku přidat ještě smetanu nebo ho zahustit moukou.

Pošli recept! 10/2017 (4.9.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘ Eva Navrátilová, Vlašim
Všehochuť /08.12.18
Vepřové kotletky v mexickém stylu

Vepřové kotletky v mexickém stylu

Pikantní salsa dodá každému masíčku skvělou chuť. Můžeš ale zvolit i nepálivé...

Všehochuť /16.08.17
Losos zapečený v mušli

Losos zapečený v mušli

Jednoduchá lahůdka, která chutná i dětem.

Jana Součková, Praha

Všehochuť /14.03.13
Focaccia

Focaccia

Tradiční italský chléb, dá se péct s náplní i samotný.

Eva Klepsová, Přeštice

Všehochuť /07.04.16
Jahodový džem s mandlemi

Jahodový džem s mandlemi

Trouba si odpočine

Anna Pluhařová, Uničov

Všehochuť /01.06.18
Pikantní kuličky s nivou

Pikantní kuličky s nivou

Petra Malenová, Plzeň

Všehochuť /21.04.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama