Reklama
Kandovaná kůra
Fotogalerie:

Kandovaná kůra

Božena Kolářová

Nový Knín
Příprava je zdlouhavá‚ ale vyplatí se‚ je to totiž moc dobré.
Božena Kolářová, Nový Knín

Ingredience

  • 300–400 g cukr krupice
  • 1/2 l voda
  • 1/2 kg pomerančová kůra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Pomerančovou kůru nakrájíme na čtverečky a máčíme 3 dny ve studené vodě. Vodu každý den měníme.
  2. Po třech dnech kůru přecedíme a vaříme mírně asi 1 hodinu v cukrovém roz­toku. Další hodinu ne­chá­me zchladnout a pak necháme 24 hodin proslazovat v roztoku. Poté vaříme na hustý sirup.
  3. Kůru rozložíme‚ necháme zaschnout a obalujeme v krystalovém cukru.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené tortilly

Zapečené tortilly

Jak příjemné osvěžení zimního jídelníčku! Libuše Hlaváčková, Brno
Všehochuť /27.01.09
Kuřecí po thajsku

Kuřecí po thajsku

Můj recept je rychlý a jednoduchý. Suroviny se dají běžně koupit, jsou sice ...
Všehochuť /12.12.08
Balatonská kýta

Balatonská kýta

Úplně jednoduché a levné jídlo.

Tomáš Skála, Choceň

Všehochuť /21.02.16
Mexické plněné papriky

Mexické plněné papriky

Opravdu velká dobrota! Koriandr a limeta dodají nenapodobitelnou chuť.

Dana Rokytová,...

Všehochuť /27.06.16
Hovězí tatarák

Hovězí tatarák

Mariana Sýkorová, Chrudim

Všehochuť /01.03.18
Pečení šneci

Pečení šneci

Příprava vůbec není náročná. Výborné ke snídani i jen tak na chuť.
Jarka Hladík, ...
Všehochuť /23.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu