Reklama
Kanadské kuře
Fotogalerie:

Kanadské kuře

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ráda cestuji, sice nikam moc daleko, ale na dovolenou jezdíme pokaždé někam jinam. Moc ráda přitom ochutnávám různé místní specialitky, a když mi to jazyková výbava dovolí, pátrám i po různých zajímavých receptech. Všude mají lidé rádi dobré jídlo, jen ingredience se mění podle místní dostupnosti, a to je právě zajímavé.
Věra Petrová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 cibule
  • kuře
  • 1/8 máslo
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • 1/2 sklenky kečup

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuře opláchneme a rozdělíme na 4 díly, aby se lépe a rychleji propeklo. Vložíme je do zapékací mísy či pekáčku a připravíme směs. Do misky připravíme rozpuštěné máslo, přidáme pokrájenou cibuli, kečup, vodu, cukr, worcestr. omáčku, sůl, chilli, pepř, rozdrcený česnek a nakonec citronovou šťávu.

  2. krok2
    Směs zamícháme a potíráme jí kuřecí maso ze všech stran. Pečeme asi 1 hodinu, dokud není maso měkké a jde dobře oddělit od kosti.
  3. krok3
    Po upečení maso vyjmeme z omáčky, nakrájíme, vložíme zpět a necháme dostatečně prohřát. Podáváme s rýží.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pina Colada

Pina Colada

Oblíbený míchaný alkoholický drink si můžeme jednoduše připravit i doma. Pavel ...
Všehochuť /01.12.12
Pečená balkánská miska

Pečená balkánská miska

Maso není potřeba

Podle receptu Kamila Putíka z Berouna

Všehochuť /02.08.18
Provensálská rajčata

Provensálská rajčata

Nejlepší přílohou jsou brambory.

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /30.09.13
Kořeněné brambory

Kořeněné brambory

Ulož je do křupavého salátového pelíšku!
Šárka Medáčková, Děčín
Všehochuť /06.03.09
Holandský prejt

Holandský prejt

Teplá večeře je hotová za pár minut.
Květa Kroupová, Praha
Všehochuť /28.02.10
Nepečené fíkové cukroví

Nepečené fíkové cukroví

Jestliže ti chuť fíků tak úplně nesedí, můžeš zkusit toto cukroví připravit z ...
Všehochuť /23.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu