Reklama
Kakaové muffiny se šlehačkou
Fotogalerie:

Kakaové muffiny se šlehačkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ke kávě chutnají ještě teplé opravdu skvěle.

Milena Opavová, Náchod

Ingredience

  • 115 g hery
  • 115 g cukru krupice
  • 2 vejce "L"
  • 2 lžíce tučného měkkého tvarohu
  • 2 lžíce višňového džemu
  • trocha vanilkového aroma
  • 115 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 10 g hořké čokolády
  • 12–16 jahod (středně velkých)
  • 200 ml šlehačky
  • 1 lžíce cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. 1. V míse utřeme tuk a krupicový cukr do pěny, přidáme postupně jedno vejce po druhém, tvaroh, džem, aroma, dále vmícháme mouku smíchanou s kakaem, kypřicím práškem, špetkou soli a nakonec nastrouhanou čokoládu. Vypracujeme hladké těsto.

  2. 2. Formy na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto nalijeme do třetiny každého košíčku, doprostřed vložíme jahodu a opět zalijeme těstem. To by mělo dosahovat kousek pod okraj košíčků. 

  3. 3. Muffiny pečeme v troubě předehřáté na 175 °C, dokud povrch nezezlátne (asi 20 minut). Necháme vychladnout.

  4. 4. Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme a nakonec do ní zlehka vmícháme prosátý moučkový cukr. Hotové muffiny ozdobíme šlehačkou a zbylými celými jahodami.


Pošli recept! - Speciál - Jahody (16.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mravenci na stromě

Mravenci na stromě

Taštičky mají původ v čínské kuchyni. Hana Šťastná, Praha
Všehochuť /06.02.16
Slezský bigos

Slezský bigos

Posílám Vám náš rodinný recept, původně pocházející z Polska.

Pavla Ziembová, ...

Všehochuť /26.07.12
Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Poprvé jsem ji ochutnala ve Španělsku.

Erika Uchytilová, Praha

Všehochuť /28.09.13
Schupfnudeln

Schupfnudeln

Je to specialita německé kuchyně.

Petra Geletičová, Sloupno

Všehochuť /02.05.13
Mexické lečo podle Tomasita

Mexické lečo podle Tomasita

Suroviny nejsou pevně dány, lze je nahradit tím, co máš právě doma.
Thomas Wheeler, ...
Všehochuť /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu