Reklama
Kafta zapečená s bramborem
Fotogalerie:

Kafta zapečená s bramborem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Arabové umí upravovat mleté maso snad na sto způsobů. Vyzkoušej ten můj.

Jana Bunniová, Praha

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce jogurtu nebo podmáslí
  • podle potřeby olej
  • podle chuti oblíbená směs koření do masa
  • podle chuti sladká paprika
  • podle potřeby sůl
  • trocha strouhanky
  • 1 větší rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a protlačíme sítkem na knedlíky.

  2. Do hlubší misky dáme mleté maso, přidáme vejce, jogurt, asi 3 lžíce oleje, okořeníme (použijeme větší množství sladké papriky) a osolíme. Zahustíme takovým množstvím strouhanky, aby se nám dobře tvarovaly malé placičky zvané kafta. Jsou o hodně tenčí a menší než karbanátky.

  3. Pekáček vymažeme dostatečným množstvím oleje, vytvarovanou kaftu v něm z obou stran omočíme a pečeme v troubě. To je šetrnější způsob než smažení. Když je kafta opečená dohněda, otočíme ji vidličkou na druhou stranu a dopečeme. Je potřeba ji hlídat, aby se nepřipálila.

  4. Upečenou kaftu dáme na jednu stranu pekáčku, na druhou stranu přidáme protlačené brambory, osolíme a přidáme k nim přiměřeně oleje.

  5. Rovnoměrně rozdělíme rajský protlak jak na kaftu, tak na brambory, ty s protlakem zlehka promícháme. Podlijeme trochou vody a zapékáme jen tak dlouho, aby se brambory ohřály, ale aby kafta příliš neztmavla. Z tohoto důvodu je možné maso shora přikrýt třeba pečicím papírem nebo alobalem a nechat trochu opéct jen brambory. 


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené batátové hranolky

Pečené batátové hranolky

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou
Všehochuť /10.10.18
Papriky plněné cuketou

Papriky plněné cuketou

Omáčku dle chuti osol a oslaď.
Marie Hrubá, Bučovice
Všehochuť /13.10.11
Pikantní mořské plody

Pikantní mořské plody

Miluji středomořskou kuchyni.
Jarka Bernatíková, Havířov
Všehochuť /04.09.09
Panenka plněná játry s mrkvovým pyré

Panenka plněná játry s mrkvovým pyré

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /25.02.18
Teplý zelný salát s olivami

Teplý zelný salát s olivami

Salát můžeme také vychladit a podávat s celozrnným pečivem.

Hana Kupková, ...

Všehochuť /31.07.14
Souvlaki s tzatziki

Souvlaki s tzatziki

Na této dobrotě jsme si pochutnávali při řecké dovolené. Kdykoli souvlaki připravím ...
Všehochuť /23.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama