Reklama
Kafta zapečená s bramborem
Fotogalerie:

Kafta zapečená s bramborem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Arabové umí upravovat mleté maso snad na sto způsobů. Vyzkoušej ten můj.

Jana Bunniová, Praha

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce jogurtu nebo podmáslí
  • podle potřeby olej
  • podle chuti oblíbená směs koření do masa
  • podle chuti sladká paprika
  • podle potřeby sůl
  • trocha strouhanky
  • 1 větší rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a protlačíme sítkem na knedlíky.

  2. Do hlubší misky dáme mleté maso, přidáme vejce, jogurt, asi 3 lžíce oleje, okořeníme (použijeme větší množství sladké papriky) a osolíme. Zahustíme takovým množstvím strouhanky, aby se nám dobře tvarovaly malé placičky zvané kafta. Jsou o hodně tenčí a menší než karbanátky.

  3. Pekáček vymažeme dostatečným množstvím oleje, vytvarovanou kaftu v něm z obou stran omočíme a pečeme v troubě. To je šetrnější způsob než smažení. Když je kafta opečená dohněda, otočíme ji vidličkou na druhou stranu a dopečeme. Je potřeba ji hlídat, aby se nepřipálila.

  4. Upečenou kaftu dáme na jednu stranu pekáčku, na druhou stranu přidáme protlačené brambory, osolíme a přidáme k nim přiměřeně oleje.

  5. Rovnoměrně rozdělíme rajský protlak jak na kaftu, tak na brambory, ty s protlakem zlehka promícháme. Podlijeme trochou vody a zapékáme jen tak dlouho, aby se brambory ohřály, ale aby kafta příliš neztmavla. Z tohoto důvodu je možné maso shora přikrýt třeba pečicím papírem nebo alobalem a nechat trochu opéct jen brambory. 


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Všehochuť /21.03.19
Slovenský kapustový prívarok s vejci

Slovenský kapustový prívarok s vejci

Protože prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť, můžeme ho dochutit octem.

...

Všehochuť /10.01.15
Zapečené gnocchi

Zapečené gnocchi

Sytý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /28.11.12
Italské lasagne s kuřecím masem a jižní zeleninou

Italské lasagne s kuřecím masem a jižní zeleninou

Příprava sice trvá déle, ale stojí to za to.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
...
Všehochuť /10.09.10
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Sladkokyselé s paprikou

Sladkokyselé s paprikou

Díky směsi masa jsou kuličky šťavnaté, exotická sladkokyselá omáčka s ananasem ...

Všehochuť /14.11.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama