Reklama
Kafta zapečená s bramborem
Fotogalerie:

Kafta zapečená s bramborem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Arabové umí upravovat mleté maso snad na sto způsobů. Vyzkoušej ten můj.

Jana Bunniová, Praha

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce jogurtu nebo podmáslí
  • podle potřeby olej
  • podle chuti oblíbená směs koření do masa
  • podle chuti sladká paprika
  • podle potřeby sůl
  • trocha strouhanky
  • 1 větší rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a protlačíme sítkem na knedlíky.

  2. Do hlubší misky dáme mleté maso, přidáme vejce, jogurt, asi 3 lžíce oleje, okořeníme (použijeme větší množství sladké papriky) a osolíme. Zahustíme takovým množstvím strouhanky, aby se nám dobře tvarovaly malé placičky zvané kafta. Jsou o hodně tenčí a menší než karbanátky.

  3. Pekáček vymažeme dostatečným množstvím oleje, vytvarovanou kaftu v něm z obou stran omočíme a pečeme v troubě. To je šetrnější způsob než smažení. Když je kafta opečená dohněda, otočíme ji vidličkou na druhou stranu a dopečeme. Je potřeba ji hlídat, aby se nepřipálila.

  4. Upečenou kaftu dáme na jednu stranu pekáčku, na druhou stranu přidáme protlačené brambory, osolíme a přidáme k nim přiměřeně oleje.

  5. Rovnoměrně rozdělíme rajský protlak jak na kaftu, tak na brambory, ty s protlakem zlehka promícháme. Podlijeme trochou vody a zapékáme jen tak dlouho, aby se brambory ohřály, ale aby kafta příliš neztmavla. Z tohoto důvodu je možné maso shora přikrýt třeba pečicím papírem nebo alobalem a nechat trochu opéct jen brambory. 


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Francouzský salát s kozím sýrem

Francouzský salát s kozím sýrem

Podáváme s toasty potřenými česnekem. Helena Ctiradová, Plzeň
Všehochuť /30.03.16
Vepřová pečínka na medu

Vepřová pečínka na medu

Podle Ivety Nové z Kroměříže

Všehochuť /09.01.18
Balkánská pomazánka

Balkánská pomazánka

Rychlá‚ dobrá a zase trochu jiná pomazánka.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /04.08.11
Čočka po španělsku

Čočka po španělsku

Pečená uzená kýta nesmí chybět.

Radmila Housková, Chomutov

Všehochuť /26.11.16
Parmazánové člunky

Parmazánové člunky

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /02.12.17
Vídeňský zákusek

Vídeňský zákusek

Tento recept jsem získal od dobrých známých. Zalíbil se mi i proto, že jde krásně ...
Všehochuť /22.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu