Jana Remková, Orlová
Ingredience
- 2 kachní stehna
- trocha kmínu a soli
- 50 g cibulek v octovém nálevu
- 100 g žampionů
- podle chuti mletý pepř
- 100 ml bílého vína
- 1 hrst petrželové natě
- 100 g šunky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kachní stehna osolíme, okmínujeme, podlijeme a upečeme dočervena.
-
Hotová stehna vyjmeme z pekáče, ze šťávy sebereme trochu kachního sádla, na němž osmažíme nakrájené cibulky a žampiony.
-
Osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem. Nakonec přidáme petrželovou nať, na nudličky nakrájenou šunku a podle potřeby trochu šťávy z kachních stehen. Porce stehen touto směsí obložíme.
-
Podáváme s domácími bramborovými knedlíky a se zelím.