Reklama
Kachní stehna po šumavsku
Fotogalerie:

Kachní stehna po šumavsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 2 kachní stehna
  • trocha kmínu a soli
  • 50 g cibulek v octovém nálevu
  • 100 g žampionů
  • podle chuti mletý pepř
  • 100 ml bílého vína
  • 1 hrst petrželové natě
  • 100 g šunky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Kachní stehna osolíme, okmínujeme, podlijeme a upečeme dočervena.

  2. Hotová stehna vyjmeme z pekáče, ze šťávy sebereme trochu kachního sádla, na němž osmažíme nakrájené cibulky a žampiony.

  3. Osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem. Nakonec přidáme petrželovou nať, na nudličky nakrájenou šunku a podle potřeby trochu šťávy z kachních stehen. Porce stehen touto směsí obložíme.

  4. Podáváme s domácími bramborovými knedlíky a se zelím.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Římský květák

Římský květák

Italskou chuť vyčarují bylinky a parmazán. Šárka Medáčková, Děčín
Všehochuť /27.01.09
Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Španělská tradiční bramborová placka.
Kristýna Dobrovodská, Praha
Všehochuť /04.08.11
Kuřecí ‚‚ňahňa‘‘

Kuřecí ‚‚ňahňa‘‘

Na tomto kuřeti si pochutnáš ty i tvá rodina.
Jana Ivorová, Orlová
Všehochuť /21.07.12
Kuřecí steak s mangem

Kuřecí steak s mangem

Flambovaný kuřecí steak se sušenými švestkami patří k mým oblíbeným nedělním ...
Všehochuť /06.10.08
Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Zdravou pomazánku si oblíbí každý.
Lenka Kučerová, Boskovice
Všehochuť /22.03.10
Švýcarské strubli

Švýcarské strubli

Brambůrky nekupuji, tohle je lepší chroupání.

Kateřina Savková, Praha

Všehochuť /18.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu