Reklama
Kachní prsa s rebarborou
Fotogalerie:

Kachní prsa s rebarborou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • dle potřeby olej
  • trocha soli a pepře
  • 2 cm zázvoru
  • 8 snítek tymiánu
  • 1 lžička medu
  • 4 kachní prsa
  • 20 cm řapíku rebarbory
  • 1 cibule
  • 1 malá cuketa

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme marinádu ze 2 lžic oleje, soli, pepře, nastrouhaného zázvoru, tymiánu a medu. Prsíčka potřeme marinádou a necháme 3 hodiny odležet.

  2. Na dno pekáče rozprostřeme dílky cibule, plátky cukety a špalíčky rebarbory. Na tento základ položíme marinovaná kachní prsíčka i s marinádou. Pekáč přikryjeme pokličkou a dusíme, až jsou prsa měkká.

  3. Poté vrchní díl pekáče odklopíme a při 210 °C opékáme, až kůže na prsíčkách zezlátne. Opékáme zprudka, aby se prsíčka nevysušila.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Falafel z červené řepy

Falafel z červené řepy

Lucie Blahová, Slavičín
Všehochuť /02.10.18
Oblíbené hrnkové knedlíky

Oblíbené hrnkové knedlíky

Jsou velmi jednoduché, zvládne je každý.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /12.11.17
Pirohy se zelím

Pirohy se zelím

Nadýchané, trochu pikantní, no pohádka!

Eva Salajková, Kutná Hora

Všehochuť /22.10.16
Čínské nudle

Čínské nudle

Kdo má rád, může přidat feferonku.

Eva Olšavská, Jirkov

Všehochuť /15.09.13
Bramborové jednohubky

Bramborové jednohubky

Připraveno podle receptu

Elišky Cukrákové z Liberce

Všehochuť /22.01.18
Rybí roládky v řase nori

Rybí roládky v řase nori

Podáváme vychlazené s různými omáčkami a křenem wasabi.

Petr Cívka, Praha

Všehochuť /22.05.15
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama