Reklama
Kachní prsa na hruškách
Fotogalerie:

Kachní prsa na hruškách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 hruška
  • 2 kachní prsa s kůží
  • sůl
  • pepř mletý
  • podle potřeby vývar
  • 2 lžíce medu
  • špetka skořice
  • 100  ml bílého vína
  • trocha světlé instantní jíšky
  • pár snítek petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

2–4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Hrušku opláchneme, rozpůlíme a odstraníme jádřinec. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Kůži křížem nařízneme, posypeme solí a mletým pepřem.

  2. Rozehřejeme pánev, vložíme prsa kůží dolů a několik minut opékáme. Odebereme přebytečné vypečené sádlo, prsa obrátíme a zvolna opékáme i po druhé straně. Podlijeme vývarem a pod pokličkou podusíme doměkka.

  3. Nakonec veškerou tekutinu vydusíme a maso znovu opečeme ve zbylém sádle. Pak prsa s dozlatova opečenou kůží vyjmeme.

  4. Do pánve vložíme na plátky nakrájenou hrušku. Přidáme med, posypeme špetkou skořice a podlijeme vínem.

  5. Krátce podusíme, vyjmeme a rozdělíme na talíře. Výpek mírně zahustíme hotovou jíškou, podle potřeby přisolíme.

  6. Hrušky přelijeme šťávou a na ně rozložíme na plátky nakrájená prsa. Ozdobíme petrželkou.

Tip redakce

Kachní prsa se ideálně hodí na minutky – díky krátké přípravě zůstanou křehká a šťavnatá.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou

Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou

Delikatesa, která se hodí nejen na sváteční příležitosti. Anna Herzová, ...
Všehochuť /30.04.17
Nadívaná špagetová dýně

Nadívaná špagetová dýně

Po tepelné úpravě se tato dýně rozpadá na vlákna.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /08.01.15
Tiramisu

Tiramisu

Existuje víc receptů na známý italský dezert, mně se osvědčil tento. Je lehký a ...
Všehochuť /21.07.08
Francouzské konfitované kachní stehno

Francouzské konfitované kachní stehno

V této úpravě kachna prostě nemá chybu.  Stojí za to vyzkoušet.

Ludmila ...

Všehochuť /14.12.13
Rychlá čína

Rychlá čína

Pro děti vynech chilli

Podle receptu Lenky Rohkové z Berouna


Všehochuť /08.10.18
Gemerské kuličky

Gemerské kuličky

Gemer je kraj na jihu středního Slovenska.

Jaroslava Ferenczová, Havířov

Všehochuť /06.10.13
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama