Reklama
Kachna pečená na medu
Fotogalerie:

Kachna pečená na medu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Med, víno a sójová omáčka dodají pečené kachně skvělou chuť, která potěší celou rodinu.

Miroslava Krátká, Plzeň

Ingredience

  • 2 kachní stehna
  • podle potřeby sůl, pepř a kmín
  • 1 kostka drůbežího masoxu
  • 4 lžíce červeného vína
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce medu
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kachní stehna opláchneme a posypeme kmínem se solí.

  2. V kastrolu přivedeme k varu 200 ml vody, přidáme kostku masoxu, víno, sójovou omáčku a med. Mícháme, až se vše rozpustí.

  3. Dále přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a navrch položíme kachní stehna. Kastrol vložíme do trouby a pečeme zakryté poklicí asi 1 hodinu při 170 °C. Potom poklici odstraníme a dopékáme dalších 30 minut, až kachna zezlátne. Během pečení vše občas podlijeme vodou.

  4. Upečená stehna vyjmeme a uložíme v teple. Výpek v kastrolu na plotně vysmažíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, kterou orestujeme dozlatova. Zalijeme vodou, rozšleháme metlou a provaříme asi 10 minut. Nakonec šťávu přecedíme a podle potřeby dochutíme špetkou pepře
    a solí.

  5. Kachní stehna přelijeme připravenou šťávou a podáváme s dušeným zelím a knedlíky.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Španělské česnekové kuře

Španělské česnekové kuře

Stojí za vyzkoušení. Kamila Havelková, Česká Lípa
Všehochuť /26.06.13
Mořská štika ve slanině

Mořská štika ve slanině

Podle receptu

Jiřího Matějky z Prahy

Všehochuť /24.06.18
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Žampionky s vinnou klobásou a sýrem tvoří lahodnou kombinaci.
Jaroslava ...
Všehochuť /31.05.10
Zapečené maďarské brambory

Zapečené maďarské brambory

Mám ráda jednoduchá jídla, tohle je moje oblíbené.

Hana Petrová, České Budějovice

Všehochuť /09.11.16
Těstovinový salát s mořskými plody

Těstovinový salát s mořskými plody

Vše můžeš posypat sekanou petrželkou.

Jana Hromádková, Strakonice

Všehochuť /26.09.16
Malé italské koláčky

Malé italské koláčky

Středomořská varianta našich českých vdolků mi svojí chutí doslova učarovala. Dnes ...
Všehochuť /05.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu