Výborný jemenský chléb. Recept, který jsem získala přímo od rodilé jemenky v Izraeli.
Kristýna Macháčková, Žďár nad Sázavou
Ingredience
- 1 kg hladká mouka
- 40 g droždí
- 2 lžíce cukr
- 1/2 lžíce sůl
- 1 žloutek
- trocha oleje
- voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do velké mísy vsypeme mouku, droždí, cukr a sůl. Do druhé zvlášť 4 lžíce mouky, vlijeme dva hrnky vřící vody a jeden se studenou vodou pro správnou vlažnou teplotu. Poté vše smícháme a rukama zpracujeme těsto, které je tekutější konzistence.
-
Lachuch smažíme zvláštním způsobem. Na sporáku nahřejeme pánev a na talíři rozmícháme žloutek s troškou oleje. Žloutek roztíráme ubrouskem na horkou pánev. Nalijeme těsto ve vrstvě jako na tlusté palačinky a opečeme dozlatova, poté odebereme. Na každou další palačinku musíme pánev odebrat, dát dno schladnout pod studenou tekoucí vodu a dále pokračujeme stejným způsobem.