Reklama
Jemenský Lachuch
Fotogalerie:

Jemenský Lachuch

Kristýna Macháčková
Kristýna Macháčková
Žďár nad Sázavou

Výborný jemenský chléb. Recept, který jsem získala přímo od rodilé jemenky v Izraeli.

Kristýna Macháčková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 1 kg hladká mouka
  • 40 g droždí
  • 2 lžíce cukr
  • 1/2 lžíce sůl
  • 1 žloutek
  • trocha oleje
  • voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do velké mísy vsypeme mouku, droždí, cukr a sůl. Do druhé zvlášť 4 lžíce mouky, vlijeme dva hrnky vřící vody a jeden se studenou vodou pro správnou vlažnou teplotu. Poté vše smícháme a rukama zpracujeme těsto, které je tekutější konzistence.
  2. Lachuch smažíme zvláštním způsobem. Na sporáku nahřejeme pánev a na talíři rozmícháme žloutek s troškou oleje. Žloutek roztíráme ubrouskem na horkou pánev. Nalijeme těsto ve vrstvě jako na tlusté palačinky a opečeme dozlatova, poté odebereme. Na každou další palačinku musíme pánev odebrat, dát dno schladnout pod studenou tekoucí vodu a dále pokračujeme stejným způsobem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce Benedikt

Vejce Benedikt

Šárka Rašková, Sokolov
Všehochuť /01.02.18
Čínské nudle

Čínské nudle

Těstoviny na orientální způsob milujeme.
Lenka Maryášová, Slavičín
Všehochuť /27.01.09
Francouzský salát s kozím sýrem

Francouzský salát s kozím sýrem

Podáváme s toasty potřenými česnekem.

Helena Ctiradová, Plzeň

Všehochuť /30.03.16
Kuřecí Tandori Masala na cibuli s kapií

Kuřecí Tandori Masala na cibuli s kapií

Netradiční směs koření vynikající chuti.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.01.13
Anglický pastýřský koláč

Anglický pastýřský koláč

Klasický pokrm z Anglie tě příjemně nasytí.

Olga Pysarenko, Brno

Všehochuť /15.04.14
Řecké mleté biftečky

Řecké mleté biftečky

Mletým masem se rodině vždy zavděčím.

Jan Šulc, Kladno

Všehochuť /03.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu